Το περιεχόμενο streaming του Amazon Prime Video θα περιλαμβάνει «περιορισμένες διαφημίσεις»

Το περιεχόμενο streaming του Amazon Prime Video θα περιλαμβάνει «περιορισμένες διαφημίσεις»

Οι συνδρομητές της υπηρεσίας streaming Prime Video της Amazon σε Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο θα αρχίσουν να βλέπουν διαφημίσεις σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές από τις αρχές του επόμενου έτους, όπως μεταδίδει ο Guardian. Αν, πάλι, θέλουν μια εμπειρία χωρίς διαφημίσεις, θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον 2,99 λίρες.

Η εταιρεία δήλωσε ότι οι πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία θα αρχίσουν να βλέπουν «περιορισμένες διαφημίσεις» στο περιεχόμενο streaming μετά τις 5 Φεβρουαρίου. Οι χρήστες του Prime Video στις ΗΠΑ θα αρχίσουν να βλέπουν διαφημίσεις από τις 29 Ιανουαρίου.

Οι αντίπαλοι Netflix και Disney έχουν ήδη εισαγάγει φθηνότερα πακέτα streaming με διαφημίσεις σε μια προσπάθεια να κερδίσουν τους καταναλωτές που νοιάζονται για το κόστος και ανησυχούν για την αύξηση των λογαριασμών των νοικοκυριών. Ωστόσο, η προσφορά της Amazon με τις διαφημίσεις δεν είναι φθηνότερη και οι πελάτες θα πρέπει αντ’ αυτού να πληρώσουν περισσότερα για να παρακολουθήσουν το περιεχόμενο χωρίς διαφημίσεις.

Οι μεγάλες εταιρείες streaming έχουν προσαρμόσει τα επιχειρηματικά τους μοντέλα στον απόηχο της μετα-πανδημικής επιβράδυνσης της αύξησης των συνδρομητών, επιδιώκοντας να μετατρέψουν τις ζημιογόνες υπηρεσίες σε κερδοφόρες, εισάγοντας προγράμματα με διαφημίσεις, αυξάνοντας τις τιμές και περικόπτοντας τις δαπάνες για το περιεχόμενο.

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τα μέλη του Prime Video, η Amazon δήλωσε ότι η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στην εταιρεία να «συνεχίσει να επενδύει σε συναρπαστικό περιεχόμενο και να αυξάνει συνεχώς τις επενδύσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Η Amazon δήλωσε ότι δεν θα κατακλύζει τους θεατές με μηνύματα, λέγοντας ότι θα έχει «σημαντικά λιγότερες διαφημίσεις από τα τηλεοπτικά κανάλια που υποστηρίζονται από διαφημίσεις και άλλους παρόχους streaming TV».

Η εταιρεία αποκάλυψε νωρίτερα φέτος ότι σχεδίαζε να ακολουθήσει τους ανταγωνιστές της και να ενσωματώσει διαφημίσεις σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Γερμανία και ο Καναδάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: guardian