Το πιο επιτυχημένο νεοεμφανιζόμενο προϊόν της Apple είναι το…

Το πιο επιτυχημένο νεοεμφανιζόμενο προϊόν της Apple είναι το…
Photo:

Ποιο προϊόν κατάφερε να κάνει την έκπληξη στο πρώτο τρίμηνο της πρεμιέρας του;

Εξελίσσεται σταδιακά στο πιο επιτυχημένο εμπορικό προϊόν της Apple. Από τις αρχές Απριλίου έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί επτά εκατομμύρια παραγγελίες ενώ έχουν αποσταλεί 2,5 εκατομμύρια κομμάτια, σύμφωνα με τους αναλυτές της Global Equities Research. Το Apple Watch, το νέο έξυπνο ρολόι της Apple, κατάφερε να πραγματοποιήσει την εντυπωσιακότερη πρεμιέρα μέχρι σήμερα και να κάνει τους ανθρώπους της εταιρείας από το Κουπερτίνο της Αμερικής να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

H Apple εμφανίζεται έτοιμη να αυξήσει τις αποστολές ρολογιών της στα 5 εκατομμύρια κομμάτια μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου τριμήνου διαθεσιμότητας του, δύο φορές πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Όταν τα καταφέρει , το Apple Watch θα έχει πια ξεπεράσει κάθε άλλη πρεμιέρα μιας νέας κατηγορίας προϊόντων της εταιρείας.

Όταν το iPod έκανε πρεμιέρα το 2001 η Apple κατάφερε να πουλήσει 125.000 κομμάτια στο πρώτο τρίμηνο διαθεσιμότητα της. Έξι χρόνια αργότερα, το 2007, το πρώτο iPhone κατάφερε να πουλήσει – στο αντίστοιχο διάστημα – 1,1 εκατομμύρια τηλέφωνα. Μέχρι σήμερα την πιο επιτυχημένη επίδοση έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει το iPad με 3,3 εκατομμύρια πωλήσεις στο πρώτο τρίμηνο διαθεσιμότητάς του, το 2010. Όσο για τον πρώτο Mac, κατάφερε να πουλήσει μόλις 50.000 κομμάτια τους πρώτους τρεις μήνες διάθεσής του πίσω στο μακρινό 1984.

Με μια απλή σύγκριση των στοιχείων είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς την καθαρή πρωτιά του Apple Watch. Βέβαια το έξυπνο ρολόι της Apple έχει ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τους «αντιπάλους» του. Είναι το μόνο από τα προϊόντα της Apple που έκανε πρεμιέρα σε περισσότερες από μια χώρες την ίδια ημέρα.