Το πλάνο των H&M για επιστροφή στην ανάκαμψη και η αντίδραση των επενδυτών

Το πλάνο των H&M για επιστροφή στην ανάκαμψη και η αντίδραση των επενδυτών
epa06055929 Swedish multinational clothing-retail company H&M CEO Karl-Johan Persson presents the company's second quarter report during a press conference in Stockholm, Sweden, June 29, 2017. The fashion retailer posted a 10 percent increase in fiscal second-quarter pretax profit. EPA/Henrik Montgomery/TT SWEDEN OUT

Η μάχη του ανταγωνισμού στις αλυσίδες ένδυσης είναι τεράστια, και οι απώλειες έχουν προκαλέσει ανησυχία.

 

Τα σχέδιά του για την ανάκαμψη της αλυσίδας H&M παρουσίασε στην Στοκχόλμη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Karl-Johan Persson, χωρίς όμως να πείθει τους μετόχους καθώς η μετοχή της υποχωρούσε την ώρα των ανακοινώσεων περισσότερο από 5%.

Η άσχημη αυτή εξέλιξη ήρθε μετά την επιβεβαίωση του επικεφαλής της εταιρείας ότι αναμένει πτώση των πωλήσεων το 2018 και επιστροφή σε ρυθμούς ανάκαμψης από το 2019.

Η σουηδική εταιρεία δείχνει ότι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί με επιτυχία τον μεγάλο της αντίπαλο, την Zara, αλλά ούτε και τα μεγαλύτερα διαδικτυακά καταστήματα όπως η Amazon.

Ο Persson τόνισε ότι θα εντατικοποιήσει τις προσπάθειες της εταιρείας στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς αναμένει ότι οι online πωλήσεις θα αυξηθούν κατά τουλάχιστον 25% φέτος.