Το Playboy κάνει κι άλλες αλλαγές στο περιοδικό εκτός από το γυμνό

Οι αλλαγές στοχεύουν να καταστήσουν το περιοδικό πιο ανταγωνιστικό, αλλά και να προσελκύσουν νέες διαφημίσεις.

Το πρώτο τεύχος του περιοδικού Playboy χωρίς γυμνό κυκλοφόρησε την Πέμπτη, ωστόσο δεν είναι η μόνη αλλαγή που πραγματοποίησε το διάσημο αμερικανικό έντυπο.

«Υπάρχουν πολλά που έχουμε κρατήσει στο περιοδικό, ωστόσο θα υπάρξουν κι άλλα πράγματα τα οποία θα εξελίξουμε», δήλωσε ο επικεφαλής για το περιεχόμενο του Playboy, Κόρι Τζόουνς.

Πιο συγκεκριμένα, το περιοδικό θα συνεχίσει να δημοσιεύει τη στήλη των μυθιστορημάτων, τις συνεντεύξεις και τις 20 ερωτήσεις, ωστόσο θα αφαιρέσει τη λίστα με τα αστεία και τα κινούμενα σχέδια. Η αιτία είναι ότι προσπαθεί να προσελκύσει όλο και περισσότερο το νεανικό κοινό.

Η αφαίρεση της στήλης των κινουμένων σχεδίων ήταν μια δύσκολη απόφαση για τον Χιού Χέφνερ, ιδρυτή και αρχισυντάκτη του περιοδικού, ενώ όσον αφορά το γυμνό ο ίδιος αναφέρει ότι «πάντα έτσι ήθελε να δείχνει το Playboy».

Κατά τον Τζόουνς, το περιοδικό θα συνεχίσει να δημοσιεύει σέξι φωτογραφίες και με τις αλλαγές αυτές θα μπορεί να ανταγωνιστεί το αμερικανικό περιοδικό Vanity Fair, αλλά και να αποκτήσει νέες ευκαιρίες διαφήμισης.