Το PlayStation «τελειώνει» την υπηρεσία βίντεο on-demand

Το PlayStation «τελειώνει» την υπηρεσία βίντεο on-demand
Tου Chris Morris

Πριν από δέκα χρόνια, το PlayStation ήθελε να είναι ο «κόμβος» του σαλονιού – μια all-inclusive συσκευή ψυχαγωγίας. Τώρα, φαίνεται ότι αυτή η στρατηγική αλλάζει.
Η Sony ανακοίνωσε το σχέδιό της να βάλει τίτλους τέλους στην πώληση και ενοικίαση ταινιών και τηλεοπτικών σειρών στις πλατφόρμες PlayStation, από την 31η Αυγούστου. Οι χρήστες θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο που αγόρασαν στο παρελθόν.

«Επιδιώκουμε να προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία ψυχαγωγίας για τους fans του PlayStation κι αυτό σημαίνει ότι εξελίσσουμε ό,τι προσφέρουμε καθώς οι πελάτες χρειάζονται την αλλαγή» ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της.

«Έχουμε δει τεράστια ανάπτυξη των fans του PlayStation που χρησιμοποιούν υπηρεσίες streaming ψυχαγωγικού περιεχομένου που βασίζονται σε συνδρομές και διαφημίσεις στις κονσόλες μας. Με αυτή την αλλαγή στην καταναλωτική συμπεριφορά, αποφασίσαμε να μη συνεχίσουμε να προσφέρουμε αγορές και ενοικιάσεις ταινιών και τηλεοπτικών σειρών μέσω του PlayStation Store, από τις 31 Αυγούστου 2021».

Η απόφαση έρχεται 16 μήνες αφότου η Sony «κατέβασε ρολά» στην υπηρεσία συνεχούς ροής τηλεοπτικού περιεχομένου PlayStation Vue.

Η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στη Sony να εστιάσει αποκλειστικά στο PlayStation ως συσκευή βιντεοπαιχνιδιών. Το PlayStation 4 ηγήθηκε της αγοράς και το PlayStation 5 έχει κάνει ένα ισχυρό ξεκίνημα, ενώ οι πωλήσεις του λογισμικού παιχνιδιών είναι πιο κερδοφόρες για το τμήμα.

Υπηρεσίες streaming, όπως το Netflix, το Disney+, το HBO Max και άλλες, θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμες σε συσκευές PlayStation. Όπως αναφέρθηκε από την εταιρεία, το γεγονός αυτό θα υπερκαλύψει τις επιλογές ψυχαγωγίας πέραν του gaming για τους χρήστες.