Το πρώτο αυτόνομο αυτοκίνητο της Uber είναι γεγονός!

Το πρώτο αυτόνομο αυτοκίνητο της Uber είναι γεγονός!
A fleet of Uber's Ford Fusion self driving cars are shown during a demonstration of self-driving automotive technology in Pittsburgh, Pennsylvania, U.S. September 13, 2016. REUTERS/Aaron Josefczyk

Πώς θα λειτουργούν τα νέα οχήματα του τεχνολογικού κολοσσού. 

Πριν ενάμιση χρόνο, η Uber δημιούργησε ένα Κέντρο Προηγμένων Τεχνολογιών (ATC) στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ.

Η αποστολή του: Να κάνει τα αυτόνομα αυτοκίνητα της Uber πραγματικότητα.

«Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι τα πρώτα Ubers αυτόνομα αυτοκίνητα βρίσκονται στους δρόμους της Steel City», αναφέρει η τεχνολογική εταιρεία την Τετάρτη σε δημοσίευμά της στην επίσημη ιστοσελίδα της που φέρει την υπογραφή του CEO, Τράβις Κάλανικ και του ιδρυτή της Otto, Anthony Levandowski, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη δημιουργία αυτών των οχημάτων.

«Προκαλούμε, λοιπόν, τους πιστούς πελάτες του Πιτσμπουργκ να δοκιμάσουν την εμπειρία του μέλλοντος πρώτοι! Εάν το αυτόνομο αυτοκίνητο της Uber είναι διαθέσιμο, θα σας το στείλουμε μαζί με έναν οδηγό προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά κατά τη διάρκεια της διαδρομής σας», συμπληρώνει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Η δημιουργία μιας βιώσιμης εναλλακτικής λύσης για την ατομική ιδιοκτησία των αυτοκινήτων είναι ένα μεγάλο βήμα για τον τεχνολογικό κολοσσό, καθώς και για το μέλλον των πόλεων.

Διαβάστε επίσης: Οι άνθρωποι που διαμορφώνουν το μέλλον των μεταφορών

«Φυσικά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιο θα είναι το μέλλον τους, ωστόσο τα αυτόνομα οχημάτα της εταιρείας έχουν μια τεράστια δυναμική στην προώθηση της αποστολής μας, η οποία είναι να βελτιώσουμε την κοινωνία μας, μειώνοντας τον αριθμό των ατυχημάτων (που σήμερα σκοτώνουν 1,3 εκατ. ανθρώπους το χρόνο) και περιορίζοντας τον την κυκλοφοριακή συμφόρηση», συνεχίζει η εταιρεία στο δημοσίευμά της.

Πώς θα λειτουργούν τα νέα οχήματα της Uber

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα της Uber θα έχουν απαραίτητα έναν οδηγό «ασφαλείας» στο μπροστινό κάθισμα, σε περίπτωση που, για παράδειγμα οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές, ενώ θα είναι διαθέσιμα όλο το 24ωρο.

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε για το επόμενο βήμα. Οι υπάρχουσες συνεργασίες μας με τους οδηγούς, καθώς και οι πιο πρόσφατες, όπως εκείνη με τη Volvo, θα εξασφαλίσουν μια πρωτόγνωρη και ασφαλής εμπειρία στους πελάτες μας, παγκοσμίως, για τα επόμενα χρόνια», καταλήγει η εταιρεία.

Διαβάστε επίσης: Ο Έλον Μασκ δεν είναι ο μόνος που «ονειρεύεται» αυτόνομα αυτοκίνητα