To πρώτο ατύχημα του αυτοκινήτου της Google χωρίς οδηγό

To πρώτο ατύχημα του αυτοκινήτου της Google χωρίς οδηγό

Η τεχνολογική εταιρεία κολοσσός ανέλαβε την ευθύνη για το συμβάν.

To πρωτότυπο αυτοκίνητο της Google χωρίς οδηγό είχε το πρώτο του ατύχημα, καθώς προχωρούσε στο δρόμο με τρία χιλιόμετρα την ώρα.

Μέχρι σήμερα, για όσα ατυχήματα έχουν συμβεί υπαίτιοι ήταν οι άλλοι οδηγοί ή οι οδηγοί των αυτοκινήτων της Google, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της εταιρείας.

Ωστόσο, την ευθύνη για το συγκεκριμένο περιστατικό που έγινε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ανέλαβε το ίδιο το αυτοκίνητο της Google, το οποίο χτύπησε την πλευρά ενός λεωφορείου, την ώρα που άλλαζε λωρίδα στο δρόμο στη διασταύρωση της El Camino Real και του Castro Street στο Mountain View.

«Αφού πέρασαν ορισμένα οχήματα, το αυτοκίνητο της Google AV πήγε να αλλάξει λωρίδα», αναφέρεται σε δημοσίευμα της DMV για το περιστατικό.

Το αυτοκίνητο, ένα Lexus SUV προχωρούσε στο δρόμο με τρία χιλιόμετρα την ώρα και το λεωφορείο με δέκα. Δεν τραυματίστηκε κανένας, αν και το όχημα της Google είχε μια μικρή γρατζουνιά στο αριστερό φτερό.

Πρόκειται για το πέμπτο ατύχημα του πρωτότυπου αυτοκινήτου της Google χωρίς οδηγό που έχει συμβεί στο El Camino Real, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Mark Harris:

Η Google μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε δηλώσεις, ωστόσο σε ένα δημοσίευμά της στην ιστοσελίδα Engadget η τεχνολογική εταιρεία δήλωσε ότι «έχει σαφώς κάποια ευθύνη για το ατύχημα».