Tο πρώτο θεματικό πάρκο Star Wars είναι γεγονός και ανοίγει σύντομα τις πόρτες του (Βίντεο)

Tο πρώτο θεματικό πάρκο Star Wars είναι γεγονός και ανοίγει σύντομα τις πόρτες του (Βίντεο)

Ο Πόλεμος των Άστρων «προσγειώνεται» στις ΗΠΑ το καλοκαίρι του 2019.

Το Star Wars: Galaxy’s Edge είναι το επόμενο πρότζεκτ των θεματικών πάρκων της Disney σε συνεργασία με τη LucasFilms. Θα δημιουργηθεί μέσα στα υπάρχοντα θεματικά πάρκα στην Καλιφόρνια και τη Φλόριντα και θα ανοίξει τις πόρτες του μέσα στο 2019.

Το συγκεκριμένο πάρκο έκτασης 57 στρεμμάτων θα βρίσκεται σε ένα κόσμο πολύ μακριά σύμφωνα με τη νέα τριλογία του Star Wars, γι’ αυτό άλλωστε δεν προβλέπεται να υπάρξει συνάντηση με τον Λουκ Σκάϊγουόκερ ή τον Νταρθ Βέϊντερ. Σίγουρα όμως γνώριμα πρόσωπα όπως οι ΡέΪ, Φιν, Κάϊλο Ρεν και βέβαια ο αγαπητός σε όλους Τσιουμπάκα θα αποτελέσουν τους βασικούς ήρωες καθώς οι επισκέπτες θα εξερευνούν τον επιβλητικό αυτό κόσμο.

Το Star Wars: Galaxy’s Edge θα περιλαμβάνει διάφορα κλασικά θέματα του Star Wars, όπως μια βόλτα με το εμβληματικό Millennium Falcon, αλλά και μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις της Αυτοκρατορίας και τους Επαναστάτες.

Η σχεδιαστική ομάδα των δύο εταιρειών επέλεξε να κατασκευάσει έναν καινούργιο κόσμο, αντί να χρησιμοποιήσει τους υπάρχοντες που έχουμε γνωρίσει ήδη από τις ταινίες. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ολοκαίνουργια περιπέτεια. Θα είναι ο κόσμος του Star Wars, αλλά σε νέους πλανήτες και προορισμούς», λέει ο επικεφαλής της ομάδας, Σκοτ Τρόουμπριτζ. Παρ’ όλα αυτά υπόσχεται ότι ο επισκέπτης μόλις μπαίνει στο πάρκο θα βρίσκεται κατ’ ευθείαν «στην καρδιά του Πολέμου των Άστρων».

Το Star Wars: Galaxy’s Edge είναι προγραμματισμένο ν’ ανοίξει τις πόρτες του μετά το καλοκαίρι του 2019.

Η πρόσβαση στο Galaxy’s Edge θα περιλαμβάνεται στην γενική τιμή εισόδου των πάρκων της Ντίσνεϊ με εξαίρεση το κομμάτι που οι επισκέπτες θα θελήσουν να δημιουργήσουν το δικό τους φωτόσπαθο ή να αποκτήσουν ένα αντίγραφο- μοντέλο των R2-D2 ή ΒΒ-8.

Ο πρόεδρος των πάρκων της Ντίσνεϊ Μπόμπ Τσάπεκ ξεκαθάρισε πως οι επισκέπτες θα έχουν συνεχή επαφή με όλα όσα χαρακτηρίζουν τον Πόλεμο των Άστρων. «Δεν θα σου δίνεται η εντύπωση πως βρίσκεσαι σε θεματικό πάρκο. Τα πάντα θα είναι επιβλητικά» ήταν η δήλωσή του.

Αν και το Galaxy’s Edge βρίσκεται ακόμα υπό κατασκευή τα περισσότερα στοιχεία βρίσκονται στη θέση τους και απομένουν οι λεπτομέρειες φινιρίσματος καθώς και ο τελικός λειτουργικός έλεγχος.

Φωτογραφίες: Disney/LucasFilm