Τον ρόλο του παρουσιαστή των Όσκαρ κερδίζει ο… κανένας

Τον ρόλο του παρουσιαστή των Όσκαρ κερδίζει ο… κανένας
NEW YORK - FEBRUARY 25: Overview of Oscar statues on display at "Meet the Oscars" at the Time Warner Center on February 25, 2010 in New York City. (Photo by Andrew H. Walker/Getty Images)

Την τελευταία φορά που τα Όσκαρ πραγματοποιήθηκαν χωρίς παρουσιαστή ήταν το 1989. 

Με τον Kevin Hart να μην βρίσκεται πλέον εκτός από την παρουσίαση των φετινών βραβείων Όσκαρ, για δεύτερη φορά στην ιστορία του, το σόου των βραβείων δεν θα έχει παρουσιαστή. Αντ’ αυτού, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, η οποία απονέμει τα βραβεία, προτίμησε να απευθυνθεί σε διάφορους celebrities, οι οποίοι θα παρουσιάζουν την κάθε κατηγορία.

Η κίνηση αυτή έρχεται αφότου ξαναήρθαν στην επιφάνεια στο Διαδίκτυο ομοφοβικά σχόλια του ηθοποιού μέσω Twitter στα οποία ο Χαρτ είχε εκφράσει συναισθήματα κατά των γκέι και είχε χρησιμοποιήσει ομοφοβική ορολογία και απαράδεκτες εκφράσεις πριν από μερικά χρόνια.

Σε ένα μήνυμά του το 2011, ο ηθοποιός και πρωταγωνιστής του κινηματογράφου έγραψε: «Αν ο γιος μου έρθει στο σπίτι και προσπαθήσει να παίξει με το κουκλόσπιτο που έχουν οι κόρες μου, θα του το σπάσω πάνω στο κεφάλι και θα πω ‘σταμάτα το αυτό, γκέι’». Σε άλλο μήνυμα το 2010 ο Χαρτ σχολιάζει τη φωτογραφία του προφίλ κάποιου γράφοντας ότι «μοιάζει με διαφημιστική αφίσα ενός γκέι για το AIDS».

Αυτό έφερε σε δύσκολη θέση την Ακαδημία. Το ότι τα Όσκαρ βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς παρουσιαστή σημαίνει ότι θα πρέπει να βρεθούν πολλές διασημότητες που να θέλουν (αλλά και να μπορούν) να συνεισφέρουν την τελευταία στιγμή.

Την τελευταία φορά που τα Όσκαρ πραγματοποιήθηκαν χωρίς παρουσιαστή ήταν το 1989. Αντί για έναν εναρκτήριο μονόλογο, υπήρχε ένα μακροσκελές μουσικό νούμερο. Υπήρχαν, επίσης, φορές που διάφορες διασημότητες μοιράστηκαν τα καθήκοντα της παρουσίασης των βραβείων.

Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι το σόου αναμένεται να είναι σημαντικά μικρότερο σε διάρκεια, κάτι το οποίο θα είναι πολύ πιο θετικό, σε σχέση με την εισαγωγή της νέας κατηγορίας για την πιο δημοφιλή ταινία. Την περσινή χρονιά το σόου έφτασε στα χαμηλότερα επίπεδα θεατών στην ιστορία του.