Το SafeMoon είναι ο οδηγός σας για το κρυπτονόμισμα με «γεύση» από διάστημα

Το SafeMoon είναι ο οδηγός σας για το κρυπτονόμισμα με «γεύση» από διάστημα
Το SafeMoon, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του τον Μάρτιο, έλαβε πρόσφατα αυξημένη δημοσιότητα.

της Danielle Abril

Ένα σχετικά νέο κρυπτονόμισμα προσπαθεί να «φτάσει στο φεγγάρι», όπως το Bitcoin, το Ethereum και το Dogecoin πριν από αυτό.

Το SafeMoon, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του τον Μάρτιο, έλαβε πρόσφατα αυξημένη δημοσιότητα, με βάση ένα αφήγημα ότι θα αποφύγει τις άγριες διακυμάνσεις των τιμών που πλήττουν το Bitcoin, το Ethereum και πιο πρόσφατα το Dogecoin.

Μέχρι στιγμής, 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αγοράσει το SafeMoon, σύμφωνα με τους δημιουργούς του νομίσματος. Η τιμή του είναι ένα κλάσμα ενός σεντ – 0,000007 δολάρια – αλλά αυτό αυξήθηκε κατά 202% τον προηγούμενο μήνα, καθώς τα κρυπτονομίσματα έχουν αυξηθεί σε αξία.

Σε σύγκριση με τα πιο καθιερωμένα νομίσματα, το SafeMoon σίγουρα υπολείπεται. Η ανώτατη χρηματιστηριακή του αξία είναι 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι 792,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Bitcoin (τιμή: 42.584 δολάρια) και 365,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Ethereum (τιμή: 3.168 δολάρια).

Οι επικριτές του SafeMoon παραπονιούνται ότι δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες σχετικά με αυτό ή πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Το SafeMoon είναι ακόμα ένα ψηφιακό νόμισμα παρόμοιο με το Bitcoin και το Ethereum, με μερικές βασικές διαφορές. Οι δημιουργοί του λένε ότι θέλουν να διορθώσουν ορισμένα από τα προβλήματα – όπως η αστάθεια των τιμών – που είναι κοινά σε άλλα ψηφιακά νομίσματα. Για να γίνει αυτό, το SafeMoon στοχεύει να αποθαρρύνει την ημερήσια διαπραγμάτευση του νομίσματος και να επιβραβεύει τους μακροχρόνιους κατόχους χρεώνοντας μια προμήθεια 10% σε κάθε πώληση. Τα μισά από τα εισπραχθέντα τέλη προορίζονται για τους υπάρχοντες ιδιοκτήτες κρυπτονομισμάτων, οι οποίοι λαμβάνουν ένα είδος μερίσματος με τη μορφή πρόσθετων κρυπτονομισμάτων.

Το SafeMoon έχει μια ηγετική ομάδα έξι ατόμων. Στην κορυφή είναι ο διευθύνων σύμβουλος John Karony, ο οποίος προηγουμένως διετέλεσε αναλυτής στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn. Ο ίδιος, μαζί με τον επικεφαλής τεχνολογίας του SafeMoon, Thomas Smith και τον διευθυντή της κοινότητας των αγοραστών, Trevor Church, εργάζεται επίσης σε ένα ανεξάρτητο στούντιο βιντεοπαιχνιδιών που ονομάζεται TANO.

Το SafeMoon παρουσίασε έναν οδικό χάρτη για το έτος. Το πρώτο τρίμηνο, η εταιρεία είπε ότι είχε διπλασιάσει το μέγεθος της ομάδας της και ξεκίνησε μια εκστρατεία μάρκετινγκ. Στη συνέχεια, η εταιρεία σχεδιάζει να ολοκληρώσει μια εφαρμογή SafeMoon για κινητά (αν και δεν είναι σαφές τι θα κάνει αυτή η εφαρμογή), ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι και παιχνίδια. Στο τελευταίο εξάμηνο του έτους, η εταιρεία δήλωσε ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει το ανταλλακτήριο SafeMoon Exchange και να ανοίξει ένα γραφείο SafeMoon με έδρα στην Αφρική.

Φωτογραφία: Επίσημη Facebook σελίδα SafeMoon

Πηγή: fortune.com