Το Σάββατο θα ανοίξει πάλι στο κοινό ο Λευκός Πύργος

Το Σάββατο θα ανοίξει πάλι στο κοινό ο Λευκός Πύργος
Ζημιές στην παραλία της Θεσσαλονίκης, μετά από την ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την πόλη. Θεσσαλονίκη Πέμπτη 10 Μαΐου 2018. ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL

Ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση του χώρου μετά τη σφοδρή νεροποντή που έπληξε χθες τη Θεσσαλονίκη.

Ανοίγει αύριο Σάββατο ο Λευκός Πύργος, καθώς ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση του χώρου μετά τη σφοδρή νεροποντή που έπληξε τη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη.

Όπως επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η προϊσταμένη του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, Αγαθονίκη Τσιλιπάκου, έγιναν οι απαραίτητοι καθαρισμοί, αντλήσεις υδάτων και έλεγχοι των εγκαταστάσεων, ώστε να διαπιστωθεί ότι λειτουργούν κανονικά.

Παράλληλα, ελήφθησαν και προληπτικά μέτρα, ενώ τοποθετήθηκαν σάκοι με άμμο στην πόρτα της εισόδου.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη κλήθηκε στον Λευκό Πύργο η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον απεγκλωβισμό επισκεπτών οι οποίοι, λόγω συσσώρευσης υδάτων στην κεντρική είσοδο, είχαν εγκλωβιστεί εντός του μνημείου. Επρόκειτο, μεταξύ άλλων, για μαθητές από σχολείο της Μαγνησίας και Βρετανούς τουρίστες, οι οποίοι τελικά βγήκαν από ισόγειο παράθυρο του Λευκού Πύργου, αφού προηγουμένως οι πυροσβέστες έκοψαν με αλυσοπρίονο τα κάγκελά του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ