Το σχέδιο της Volkswagen για να σαρώσει την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Το σχέδιο της Volkswagen για να σαρώσει την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζεται να λανσάρει περισσότερα από 20 νέα ηλεκτρικά μοντέλα τα επόμενα χρόνια.

H Volkswagen σκοπεύει να λανσάρει περισσότερα από 20 ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα επόμενα χρόνια. Με αφετηρία το 2020, όπου θα παρουσιαστεί το κόμπακτ ηλεκτρικό αυτοκίνητο I.D.2, θα ακολουθήσει το νέο ηλεκτρικό SUV, I.D. CROZZ3 και θα συνεχίσει με ένα ευρύχωρο οικογενειακό μοντέλο το I.D. BUZZ4.

Η αρχή γίνεται με το I.D. VIZZION που επιδεικνύει ξεκάθαρα τις τεράστιες δυνατότητες της αμιγώς ηλεκτρικής αρχιτεκτονικής της Volkswagen. Μάλιστα θα αποτελέσει το βασικό κορμό των μελλοντικών ηλεκτρικών οχημάτων της γερμανικής μάρκας προσφέροντας μεγάλη αυτονομία και χαμηλό κόστος χρήσης.

Το μοντέλο θα παρουσιαστεί στο Διεθνές Σαλόνι της Γενεύης όπου θα φέρει την εφαρμογή καινοτόμων συστημάτων για πιο φιλικές στο περιβάλλον μετακινήσεις, με υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και άνεσης. Η μέγιστη ταχύτητά του αγγίζει τα 180 χλμ./ώρα. Η συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου χωρητικότητας 111 kWh διασφαλίζει αυτονομία μέχρι και 665 χιλιόμετρων, όταν υπάρχει και τεχνολογία ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση. Χάρη στην έξυπνη διαχείριση της ροής ενέργειας οι δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυάζονται για να προσφέρουν βέλτιστη απόδοση και τετρακίνηση.