Δείτε ποια είναι η καλύτερη πόλη για να ζουν οι Millennials

Δείτε ποια είναι η καλύτερη πόλη για να ζουν οι Millennials
Tourist visit the Sydney Opera House on a sunny winter afternoon in Sydney August 24, 2013. Millions of tourists arrive in Sydney every year, attracted by its beaches nearby, great weather and stunning harbour views. REUTERS/Daniel Munoz (AUSTRALIA - Tags: SOCIETY TRAVEL) - RTX12WS7 Photo: REUTERS

Εκεί μπορούν οι νέοι να ανοίξουν τα φτερά τους σύμφωνα με έρευνα.

Το Σίδνεϊ, η αυστραλιανή μεγαλούπολη, κατέλαβε τη πρώτη θέση στη κατάταξη των πιο οικονομικών πόλεων για να ζουν τα άτομα μεταξύ 15 και 29 ετών στο YouthfulCities Affordability Index, μελέτη στην οποία συμμετείχαν 55 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Ο κατάλογος, που έγινε απ’ την startup YouthfulCities, σύγκρινε το κόστος των τροφίμων, τη στέγαση, τις δημόσιες μεταφορές την ψυχαγωγία και τους μισθούς σε entry-level θέσει σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο.

Η επιλογή του Σίδνεϊ μπορεί να έρχεται σε σύγκρουση με άλλες λίστες που τοποθετούν την πόλη ανάμεσα στις πιο ακριβές στον κόσμο, αλλά ένας από τους βασικότερους λόγους που το Σίδνεϊ πήγε τόσο καλά στη λίστα της YouthfulCities ήταν ο υψηλός κατώτατος μισθός που προσφέρει: Κατά μέσο όρο 16.28 δολάρια την ώρα σχεδόν 4 δολάρια περισσότερο απ’τον μισθό της δεύτερης σε κατάταξης πόλης, το Παρίσι.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως το Ντιτρόιτ βρέθηκε στη τρίτη θέση. Η YouthfulCities αποδίδει αυτή την υψηλή κατάταξη της πόλης στο γεγονός πως έχει πολύ χαμηλό κόστος διαβίωσης του και διαπίστωσε ότι οι Millennials που διαμένουν στo Motor City πληρώνουν φθηνότερα για να αγοράσουν τρόφιμα αλλά και fast food.

Ορισμένες πόλεις που δεν τα πήγαν τόσο καλά ήταν η Μόσχα, το Μεξικό και η Βομβάη, οι οποίες βρέθηκαν στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης.. Η χαμηλότερη κατάταξη των ΗΠΑ ήταν με την κοσμοπολίτικη πόλη Νέα Υόρκη, η οποία βρέθηκε στην 17η θέση.