Το συγκινητικό βίντεο των Μπακς για τον Γιάννη: «Ενα παιδί από τα Σεπόλια που έγινε MVP»

Το συγκινητικό βίντεο των Μπακς για τον Γιάννη: «Ενα παιδί από τα Σεπόλια που έγινε MVP»
epa07375504 Milwaukee Bucks Giannis Antetokounmpo of Greece reacts to a question at Media Day during the All Star Weekend at the Bojangles' Coliseum in Charlotte, North Carolina, USA, 16 February 2019. EPA/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT SHUTTERSTOCK OUT SHUTTERSTOCK OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στην επίσημη σελίδα της στο Twitter, η ομάδα από τις ΗΠΑ κοινοποίησε ένα βίντεο, όπου παιδιά και ενήλικες από την Ελλάδα περιγράφουν με μία πρόταση τι σημαίνει για αυτούς ο «Greek Freak».

Τα ξημερώματα της Τρίτης (25/6), ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε ο πρώτος Έλληνας που κερδίζει βραβείο του MVP της σεζόν στο ΝΒΑ. Κατόρθωμα αν μη τι άλλο εντυπωσιακό που γεμίζει με χαρά και περηφάνια του Έλληνες και το ελληνικό μπάσκετ.

Μάλιστα ο Γιάννης έχει σοκάρει την Αμερική με ένα ακόμα κατόρθωμά του. Το 2017, ο Greek Freak κέρδισε το βραβείο του πιο Βελτιωμένου Παίκτη της Σεζόν και έτσι έγινε ο μοναδικός παίκτης στην Ιστορία της Λίγκας που καταφέρνει να έχει στην κατοχή του τα δύο βραβεία αυτά.

Βραβεία που καταδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εξέλιξη του Γιάννη στο ΝΒΑ και τη ραγδαία βελτίωσή του. Όσο κλισέ και αν ακούγεται, παραμένει το παιδί από τα Σεπόλια, κυρίως στο μυαλό και τον τρόπο σκέψης του, αφού δεν παρασύρθηκε από τους προβολείς και το φανταχτερό lifestyle του ΝΒΑ. Δουλεύει ασταμάτητα και κάθε ημέρα τόσο διψασμένα όσο όταν πρωτοήρθε στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ και δρέπει χρόνο με τον χρόνο τους καρπούς της προσπάθειας που καταβάλει.

Με τον δικό τους μοναδικό τρόπο επέλεξαν να τιμήσουν οι Μιλγουόκι Μπακς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά την κατάκτηση του τίτλου του πολυτιμότερου παίκτη της χρονιάς στο NBA. Στην επίσημη σελίδα της στο Twitter, η ομάδα από τις ΗΠΑ κοινοποίησε ένα βίντεο, όπου παιδιά και ενήλικες από την Ελλάδα περιγράφουν με μία πρόταση τι σημαίνει για αυτούς ο «Greek Freak».

«Ο Γιάννης μου έδωσε κίνητρο για να ξεκινήσω να παίζω μπάσκετ» αναφέρει ένας μικρός μπασκετμπολίστας, ενώ ένας άλλος δηλώνει ότι όνειρό του είναι να γίνει σαν κι αυτόν.

«Θέλω να γίνω σαν κι αυτόν. Το όνειρό μου είναι να πάω στο NBA».

 

Τα διθυραμβικά σχόλια για τον Έλληνα άσσο, η ζωή του οποίου μοιάζει με παραμύθι συνεχίζονται στο βίντεο με έναν ενήλικα να σημειώνει πως η συνολική πορεία του Αντετοκούνμπο άλλαξε τη συνολική ιδέα του αθλήματος στη χώρα μας. «Όσον αφορά στην Ελλάδα, άλλαξε τη συνολική ιδέα που υπήρχε για το μπάσκετ. Ακόμη και μετά τη φήμη που απέκτησε δεν ξέχασε από πού ξεκίνησε».

Ο «Greek Freak» έγραψε ιστορία τα ξημερώματα της Τρίτης όταν κέρδισε τον τίτλο του MVP, σκορπώντας συγκίνηση στη χώρα μας. Ακόμη και ο ίδιος λύγισε κατά τη διάρκεια της απονομής του βραβείου μιλώντας για την Ελλάδα και τον πατέρα του, ενώ το παρών σε αυτή την πολύ σημαντική για τη ζωή του στιγμή έδωσε και η μητέρα του η οποία, επίσης, ξέσπασε σε κλάματα.

Παίρνοντας στα χέρια του το βραβείο από τον Κομισάριο του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, ο Αντετοκούνμπο λύγισε και έβαλε τα κλάματα, βγάζοντας έναν συγκινητικό λόγο.

Ο Γιάννης έπαιξε μπάσκετ… με το τρόπαιο του MVP

Από το «Shaqtin’ A Fool» δεν έχει ξεφύγει κανείς, συνεπώς ούτε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Με αφορμή την κατάκτηση του βραβείου το πολυτιμότερου παίκτη, θυμήθηκαν μία αστεία φάση με τον φόργουορντ των Μπάκς μόνο που αντί για μπάλα, τον έβαλαν να παίξει με το βραβείο του MVP.