Το σύμφωνο συμβίωσης κλονίζει την κυβερνητική συνοχή

Το σύμφωνο συμβίωσης κλονίζει την κυβερνητική συνοχή
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, μετά τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών, Αθήνα, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Την καψήφιση του νομοσχεδίου γνωστοποίησε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης αποτελεί προπομπό και προθάλαμο για την υιοθεσία ανηλίκων από ομόφυλα ζευγάρια και σε αυτό οι ΑΝΕΛ είμαστε κάθετα αντίθετοι», ανέφερε η εκπρόσωπος του κόμματος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Το θέμα της υιοθεσίας ανηλίκων από ομόφυλα ζευγάρια, αφενός προσκρούει στις διατάξεις της ευρωπαϊκής σύμβασης που ρυθμίζει τα ζητήματα σχετικά με την υιοθεσία ανηλίκων και αφετέρου προσκρούει στις θρησκευτικές και πατριωτικές πεποιθήσεις των Ελλήνων. Στο θέμα αυτό συντασσόμαστε με την άποψη της Εκκλησίας», ανέφερε στην συνέχεια προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση στη θέση μας. Είχαμε πει ότι ήμασταν κατ’ αρχήν θετικοί μόνο στην περίπτωση που το νομοσχέδιο θα ρύθμιζε αποκλειστικά ζητήματα κληρονομικής, φορολογικής και αστικής φύσεως. Όμως, το νομοσχέδιο αποτελεί προθάλαμο για την υιοθεσία ανηλίκων και φυσικά μας βρίσκει αντίθετους», ανέφερε η κυρία Χρυσοβελώνη.

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ τόνισε όμως ότι είναι αντίθετη με τις ακραίες απόψεις του Μητροπολίτη Άνθιμου.