Το συμβόλαιο ζωής του Κριστιάνο Ρονάλντο με τη Nike θα τον κάνει ακόμη πιο πλούσιο

Το συμβόλαιο ζωής του Κριστιάνο Ρονάλντο με τη Nike θα τον κάνει ακόμη πιο πλούσιο
epa05621252 Real Madrid's Cristiano Ronaldo speaks during a press conference held to announce the extension of his contract with Real Madrid until 30 June 2021, in Madrid, Spain, 07 November 2016. EPA/SERGIO BARRENECHEA

Ο διάσημος αστέρας μπήκε στο πάνθεον των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών για πάντα.

Συμβόλαιο εφ’ όρου ζωής υπέγραψε την Τρίτη ο Κριστιάνο Ρονάλντο με την Nike, εξασφαλίζοντας ένα ακόμη τεράστιο ποσό για τον προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό έπειτα από την πρόσφατη ανανέωση του πλουσιοπάροχου συμβολαίου του για πέντε ακόμη έτη με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Με τη νέα αυτή συμφωνία ο Ρονάλντο μπήκε στο πάνθεον των αθλητών της Nike με τα συμβόλαια για το υπόλοιπο της ζωής τους, στο οποίο βρίσκονται ο Μάικλ Τζόρνταν και ο Λεμπρόν Τζέιμς.

Μπορεί να μην έχει γίνει γνωστό το ποσό που θα εισπράττει ετησίως ο Πορτογάλος άσος, όμως σίγουρα τα χρήματα θα είναι πάρα πολλά εάν αναλογιστούμε ότι για τον ίδιο τύπου συμβόλαιο ο Τζόρνταν έχει ήδη εισπράξει από το 1993, 473 εκατ. δολάρια, παρότι έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση το 2003.

«Βλέπω το συγκεκριμένο συμβόλαιο ως κάτι το οποίο θα υπάρχει για όλη μου τη ζωή», αναφέρει ο Ρονάλντο σε βίντεο σχετικά με τη μεγάλη αυτή συμφωνία.

Nike και Ρονάλντο συνεργάζονται από το 2003, με τον Πορτογάλο άσο να έχει φορέσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 60 διαφορετικά ποδοσφαιρικά παπούτσια της εταιρείας.

Με τόσο μεγάλα εμπορικά συμβόλαια, δεν είναι καθόλου περίεργο ότι ο Ρονάλντο φιγουράρει στην πρώτη θέση της λίστας Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στον κόσμο για το 2016. Και με τον ρυθμό με τον οποίο υπογράφει νέες συμφωνίες, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα παραμείνει στην κορυφή για πολύ καιρό ακόμη.