Το σύνολο των έργων τέχνης σημαντικών καλλιτεχνών που έχει στη συλλογή της εκθέτει για πρώτη φορά η Interamerican

Η συλλογή, που είναι λειτουργική στην καθημερινότητα της εταιρίας και στους χώρους εργασίας, συγκροτείται από έργα ενός ευρέος φάσματος ύφους, τεχνοτροπιών και τάσεων.

Το σύνολο των έργων τέχνης που έχει στη συλλογή της, εκθέτει για πρώτη φορά η Interamerican, από τις 21 έως και τις 24 Νοεμβρίου, στην Image Gellery (Αμαλίας 36 στο Σύνταγμα).

Εκτίθενται έργα -κυρίως ζωγραφικής, αλλά και ορισμένα γλυπτικής, γνωστών καλλιτεχνών από τις νεότερες γενιές: Πρόκειται για έργα των Κ. Πανιάρα, Σπ. Βασιλείου, Γ. Ψυχοπαίδη, Κ. Βαρώτσου, Γ. Γαϊτη, Χ. Καρά, Δ. Κοκκινίδη, Δ. Αληθεινού, Μ. Κατζουράκη, Κ. Κατζουράκη, Ε. Σακαγιάν, Μ. Μανουσάκη, Π. Σάμιου, Γ. Φωκά, Δ. Κούκου, Χ. Βέργη, Ρ. Κανά, Κ. Μορταράκου, Β. Κυπραίου, Α. Στασινοπούλου, Μ. Χατζηπατέρα και άλλων εξίσου σημαντικών δημιουργών.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η συλλογή, που είναι λειτουργική στην καθημερινότητα της εταιρίας και στους χώρους εργασίας, συγκροτείται από έργα ενός ευρέος φάσματος ύφους, τεχνοτροπιών και τάσεων.

Η δημιουργία της ξεκίνησε το 2012 και αριθμεί σήμερα 47 έργα, με την επιμέλεια του Γιάννη Ρούντου, διευθυντή εταιρικών σχέσεων, επικοινωνίας και υπευθυνότητας της Interamerican. Η εταιρία εξέδωσε και διαθέτει λεύκωμα με πληροφορίες για τη συλλογή, τα έργα και τους καλλιτέχνες.