Το σπίτι του μέλλοντος είναι εδώ και φέρει την υπογραφή της ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ

Το σπίτι του μέλλοντος είναι εδώ και φέρει την υπογραφή της ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ
Οι νέες τάσεις στο real estate, το project urband και η ακαδηµία πολιτισµού.

Καινοτομία, υψηλό design, οικολογική συνείδηση και µακροχρόνια εµπειρία είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το πορτρέτο της ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ, της τεχνικής κατασκευαστικής που σε µια µόλις δεκαετία έχει βάλει την υπογραφή της σε περισσότερα από 600 ολοκληρωµένα έργα ανακαίνισης.

Από τα πρώτα της κιόλας βήµατα στην ελληνική αγορά το 2011 κατέθεσε µια νέα πρόταση στο τραπέζι µε τα προκοστολογηµένα πακέτα ανακαίνισης κατοικιών, στη συνέχεια έδωσε στον πελάτη της τη δυνατότητα να σχεδιάσει την ανακαίνιση του σπιτιού του εύκολα, γρήγορα και µε ασφάλεια, από την οθόνη του υπολογιστή του ή το tablet του ακολουθώντας πέντε απλά βήµατα, και τώρα καινοτοµεί κατασκευάζοντας τα «πράσινα» σπίτια του µέλλοντος.

Ο Ιωσήφ Αραµπατζής, ιδρυτής της ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ, µιλά για τη φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από το κτίριο URBAND, το οποίο θεωρείται case study, δίνει µια γεύση από τις νέες τάσεις που εγκαθιδρύονται παγκοσµίως στο real estate, ενώ απαντά στο ερώτηµα πώς η Αθήνα θα µετατραπεί σε µια «έξυπνη» , φιλική προς το περιβάλλον, πόλη που δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από µεγάλα ευρωπαϊκά αστικά κέντρα.

Δίνοντας έμφαση στο ευ ζην και στην προστασία του περιβάλλοντος, ο κόσμος στρέφεται, ολοένα και περισσότερο στις «πράσινες» κατοικίες , θεωρώντας ότι πρόκειται για μία επένδυση με πολλαπλά οφέλη σε μακροπρόθεσμο επίπεδο. Ποιος ο ρόλος που καλείται να διαδραματίσει η ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ στην εν λόγω αγορά και πώς βλέπει την κατοικία του μέλλοντος;

Στην ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ έχουµε συνειδητοποιήσει από νωρίς την αλληλεπίδραση του χώρου µε τον άνθρωπο και τη σηµαντικότητα αυτού στην κατασκευή ποιοτικότερων χώρων. Ένα ιδιωτικό ή ένα δηµόσιο έργο πρέπει να κατασκευάζεται γρήγορα, οικονοµικά και ποιοτικά. Παράλληλα όµως, η σχεδίαση, η κατασκευή και η διαχείριση του χώρου θα πρέπει να γίνεται µε ενσυναίσθηση, µε υψηλό επίπεδο ευθύνης, λαµβάνοντας υπόψη την αειφορία.

Δίνουµε ειδικό βάρος στην έρευνα και τη σχεδίαση πριν ξεκινήσουµε την κατασκευή κάθε έργου και παραδίδουµε κτίρια και χώρους που αλλάζουν τη ζωή όλων µας προς το καλύτερο. Επιλέγουµε να συνεργαζόµαστε µε µελετητές και αρχιτέκτονες που οι ανησυχίες και τα ιδανικά τους ταυτίζονται µε τα δικά µας. Τα τελευταία χρόνια, η νοµοθεσία καλώς έχει τροποποιηθεί δίνοντας κίνητρα υλοποίησης λιγότερο ενεργοβόρων κτιρίων. Πιστεύω όµως ότι στο εγγύς µέλλον, ίσως σε λιγότερο από µια δεκαετία, η περιβαλλοντική κρίση θα είναι τέτοια που κάθε τι ρυπογόνο, θα δαιµονοποιείται και θα επιβαρύνεται µε υπέρογκους δασµούς. Στην ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ βρισκόµαστε σε µόνιµη έρευνα βαδίζοντας σε ένα µονοπάτι προς την κατασκευή και  τη χρήση κτιρίων µε υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα και µηδενικούς ρύπους, στοχεύοντας σε ένα βιώσιµο µέλλον.

Η καινοτομία εμπερικλείει μέσα της την ενδελεχή έρευνα, την τεχνογνωσία και την μακροχρόνια εμπειρία. Για να μπορέσουν όμως τέτοιου βεληνεκούς projects να υλοποιηθούν, εξίσου σημαντικές είναι και οι στρατηγικές συνεργασίες με καθιερωμένα brands. Πώς μπαίνουν στην εξίσωση ο ΗΡΩΝΑΣ και η πράσινη ενέργεια; 

Πράγµατι συνάψαµε στρατηγική συνεργασία  µε την κορυφαία στην Ελλάδα εταιρεία παραγωγής και προµήθειας ενέργειας ΗΡΩΝ, όπου είχε το όραµα, την τεχνογνωσία και το επιχειρηµατικό θάρρος να µας ακολουθήσει σε κάτι που αλλάζει τον τρόπο µε τον οποίο θα ηλεκτροδοτούνται και θα παραδίδονται τα επόµενα χρόνια τα σπίτια στους ιδιοκτήτες τους. Η συνεργασία µας βρήκε γόνιµο έδαφος µέσα από το καινοτόµο πρόγραµµα ΗΡΩΝ ΕΝ.Α., το οποίο θα συνοδεύει τα ακίνητα που κατασκευάζει ή ανακαινίζει η ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ, χωρίς καµία επιπλέον οικονοµική επιβάρυνση για τον αγοραστή,  παρέχοντας έτσι δωρεάν κατανάλωση ρεύµατος για 20 ολόκληρα χρόνια. Περήφανοι παρουσιάσαµε αυτές τις ηµέρες την πολυκατοικία URBAND. Το πρώτο κτίριο κατοικιών µε προαγορασµένη πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για 20 χρόνια. Αναλογιστείτε ότι ο ιδιοκτήτης του κάθε διαµερίσµατος στην πολυκατοικία URBAND, θα νιώθει την ικανοποίηση ότι συµβάλλει στη προστασία του περιβάλλοντος µε χαµηλό ενεργειακό κόστος στη χρήση της κατοικίας του και ταυτόχρονα, θα γνωρίζει ότι θα αρχίσει να χρεώνεται για τις κιλοβατώρες που θα καταναλώνει, από το 2042 και µετά. Η πόλη λοιπόν αλλάζει.

Γιατί το κτίριο URBAND θεωρείται case study και τι είδους οφέλη θα έχει γενικότερα ο ιδιοκτήτης μίας κατοικίας που φέρει την υπογραφή της ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ;

Το κτίριο URBAND έχει ένα πλήθος καινοτοµιών, παροχών και προνοµίων, που δεν έχουν υπάρξει ξανά έως τώρα στον κλάδο της κατασκευής και του real estate. Έχουµε δηµιουργήσει ένα νέο µοντέλο κατοικίας που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο ζωής µέσα στον χώρο, προσφέροντας στον ιδιοκτήτη τις ιδανικές συνθήκες κατοίκησης χωρίς ανησυχία στη χρήση και τη συντήρησή του για τα επόµενα χρόνια.

Έτσι κάθε διαµέρισµα παραδίδεται µε 20 χρόνια δωρεάν κατανάλωση πράσινης ενέργειας από το πρόγραµµα ΗΡΩΝ ΕΝ.Α. και διαθέτει δέκα χρόνια εγγύηση κατασκευής, δεκαετή ασφάλιση και την δεκατούς διάρκειας κάρτα προνοµίων ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ, που προσφέρει πλήρη ψηφιοποίηση της κατοικίας, πλήθος προνοµίων και µόνιµη υποστήριξη από την εταιρεία µας. Παράλληλα, επαναπροσδιορίζουµε τον τρόπο ζωής µέσα στο σπίτι, ενώ προσφέρουµε µία συνολική εµπειρία µέσα στον χώρο, παραδίδοντας πλήρως επιπλωµένες και εξοπλισµένες κατοικίες, µε έπιπλα από την BoConcept, συστήµατα ύπνου από την COCO-MAT, ηλεκτρικές συσκευές χαµηλής κατανάλωσης και συστήµατα φωτισµού µε δυνατότητες σύνδεσης µε smart home solutions. Το κτίριο φέρει σκελετό οπλισµένου σκυροδέµατος εξ’ ολοκλήρου υδατοστεγή, φορτιστές ηλεκτρικού αυτοκίνητου, panel φωτοβολταϊκά συστήµατα για µηδενικές κοινόχρηστες καταναλώσεις και πολλά άλλα. Σε όλα αυτά προστίθεται η πρόταση µας για µια εξελιγµένη σύσταση πολυκατοικίας, η οποία επαναπροσδιορίζει την χρήση της κατοικίας και τη µετατρέπει σε µία ισχυρή επένδυση.

Η ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ προετοιµάζει µια ακαδηµία πολιτισµού, που θα αξιοποιεί τη δυναµική της νέας γενιάς και θα προάγει τις καλές τέχνες, τον ανθρωπισµό και την αειφορία

Πόσο ώριμη είναι η ελληνική αγορά για καινοτόμα projects στο real estate;

Σε αυτό τον τόπο που ζούµε έχουν συµβεί τόσα πρωτότυπα πράγµατα στο διάβα της ανθρώπινης ιστορίας, που θα έλεγα ότι είναι στο dna µας να ανακαλύπτουµε τρόπους που βελτιώνουν τη ζωή µας. Η δεκαετία της κρίσης εµφάνισε πολλά παραδείγµατα εταιρειών και ανθρώπων που στην προσπάθεια να φανούν χρήσιµοι σε µια καταρρακωµένη οικονοµία, καινοτόµησαν και άλλαξαν την αγορά ο καθένας στον τοµέα του. Σε µια περίοδο ανάπτυξης που ήδη διαφαίνεται, οι ελληνικές εταιρίες µε αιχµή του δόρατος τέτοιες περιπτώσεις, έχουµε την ευκαιρία να αναδείξουµε την Ελλάδα ως τον ωραιότερο τόπο για να ζεις.

Τι ρόλο εκτιμάτε ότι θα διαδραματίσει η Αθήνα τα επόμενα χρόνια;

Πεποίθησή µου είναι ότι µπορεί τα επόµενα 20 χρόνια να διεκδικήσει τη θέση της Μητρόπολης του δυτικού κόσµου. Αρκεί να συνεχίσουµε, ό,τι έχει ήδη ξεκινήσει, χωρίς λάθη. Η πολιτεία θα πρέπει να εκµεταλλευτεί την τεχνολογία ώστε η Αθήνα να γίνει τεχνολογικά έξυπνη πόλη. Η ανάπτυξη των ακίνητων αυτή τη φορά δεν είναι µια φούσκα. Η Αθήνα ως πρωτεύουσα ευρωπαϊκού κράτους έχει τόσα µοναδικά χαρακτηριστικά. Με τον αττικό ουρανό να την αγκαλιάζει, µε κάθε γωνιά της να ψιθυρίζει αρχαίες ιστορίες, φιλόξενη, µε ποιοτικές γαστρονοµικές απολαύσεις, µε 500 θεατρικές παραστάσεις κάθε χρόνο, µε 65 χιλιόµετρα ακτογραµµής, το µεγαλύτερο µητροπολιτικό πάρκο της Ευρώπης να αγγίζει τη θάλασσα και τόσα άλλα, δηλώνει ξεκάθαρα ότι είναι ιδανικός τόπος να επισκεφτείς και να ζήσεις.

Ποια τα άμεσα σχέδια της ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ;

Στην ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ είχαµε αυτή την άποψη για τις δυνατότητες της Αθήνας και της Ελλάδας γενικότερα, από τη στιγµή που δραστηριοποιηθήκαµε το 2009 στην αρχή της οικονοµικής κρίσης. Τώρα, σίγουροι όσο ποτέ περί αυτού, ετοιµάζουµε µια σειρά σύγχρονων πολυκατοικιών στα πρότυπα που προαναφέραµε και συνεχίζουµε να εξελισσόµαστε, ενισχύοντας το ερευνητικό τµήµα της εταιρείας. Παράλληλα θα συνεχίσουµε να επενδύουµε στους νέους ανθρώπους, γιατί πιστεύουµε πως µπορούν να βοηθήσουν σηµαντικά στο να οδηγήσουµε µπροστά την κοινωνία, µέσα από τις φρέσκες ιδέες και τη δηµιουργική τους µατιά.