Το… Squid Game των ναρκωτικών: Κατασχέθηκαν 1,3 εκατ. τόνοι κοκαΐνης μέσα σε κατεψυγμένα ψάρια

Το… Squid Game των ναρκωτικών: Κατασχέθηκαν 1,3 εκατ. τόνοι κοκαΐνης μέσα σε κατεψυγμένα ψάρια
epa08761597 A handout photo made available by Paraguay's National Police shows seized cocaine in the port of Villeta, near Asuncion, Paraguay, 20 October 2020 (issued 21 October 2020). Interior Minister Acevedo said the amount of seized cocaine could mount to three tonnes, a record cocoaine bust in Paraguay. The cocaine shipment was seized in the port area of Villeta, and was destined for Israel. EPA/Paraguay's National Police / HANDOUT HANDOUT BEST QUALITY AVAILABLE HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ η ζήτηση και η προσφορά κοκαΐνης αυξάνονται σε όλο τον κόσμο.

Η αστυνομία της Πορτογαλίας κατέσχεσε πάνω από 1,3 τόνους κοκαΐνης κρυμμένους μέσα σε κατεψυγμένα ψάρια που επρόκειτο να διανεμηθούν σε όλη την Ευρώπη, συλλαμβάνοντας επτά άνδρες διαφορετικών εθνικοτήτων στο πλαίσιο της επιχείρησης, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα.

Το φορτίο, από το Εκουαδόρ, εκφορτώθηκε στο λιμάνι της Λισαβόνας, ανέφερε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι οι αστυνομικοί της πραγματοποίησαν πολλές έρευνες στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Καλαμάρι» (Operation Squid) και κατέσχεσαν οκτώ πυροβόλα όπλα, οχήματα υψηλής τεχνολογίας, καθώς και διάφορα έγγραφα και αντικείμενα.

Τα ναρκωτικά, τα οποία βρέθηκαν σε μια αποθήκη στη δυτική περιοχή της Πορτογαλίας, ήταν κρυμμένα μέσα σε κατεψυγμένα ψάρια, τα οποία ήταν τυλιγμένα σε πλαστικό και συσκευασμένα σε χαρτοκιβώτια.

«Ο τρόπος με τον οποίο το ναρκωτικό ήταν κρυμμένο στα κατεψυγμένα ψάρια καθιστούσε εξαιρετικά δύσκολο τον εντοπισμό του και, προκειμένου να αφαιρεθεί, τα ψάρια έπρεπε να καταστραφούν εντελώς» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η δικαστική αστυνομία της Πορτογαλίας σύμφωνα με το Reuters.

Οι συλληφθέντες, ηλικίας μεταξύ 26 και 59 ετών, είναι ύποπτοι ότι αποτελούσαν μέλη οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, η οποία εισήγαγε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική και τη διακινούσε σε διάφορα ευρωπαϊκά κράτη. Η αστυνομία δεν γνωστοποίησε την εθνικότητα των συλληφθέντων.

Θα παρουσιαστούν ενώπιον δικαστή καθώς η έρευνα συνεχίζεται.

Το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα ανέφερε στην ετήσια Παγκόσμια Έκθεση για τα Ναρκωτικά πέρυσι ότι η ζήτηση και η προσφορά κοκαΐνης αυξάνονται σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: