To στοίχημα της Tencent για είσοδο στην Wall Street και ο στόχος του 1 δισ.

To στοίχημα της Tencent για είσοδο στην Wall Street και ο στόχος του 1 δισ.

Το α' εξάμηνο του 2018, η εταιρεία σημείωσε κέρδη 263 εκατομμυρίων δολαρίων, με συνολικά έσοδα 1,3 δισ. δολαρίων.

Η Tencent Music Entertainment Group, ο κλάδος παροχής μουσικής στο Διαδίκτυο της κινεζικής Tencent, του μεγαλύτερου ομίλου μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ασιατική χώρα, πραγματοποίησε αίτηση για αρχική δημόσια προσφορά (IPO) στo χρηματιστήριο των ΗΠΑ (Wall Street).

Ο ιστότοπος με αντικείμενο το streaming μουσικής έθεσε ως στόχο το 1 δισ. δολάρια, όπως αναφέρει στην αίτησή του προς την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC). Ο στόχος πάντως είναι ενδεικτικός και ενδέχεται να αλλάξει.

Η Tencent Music ετοιμάζεται να πουλήσει τις μετοχές της σε μια περίοδο που η μητρική της εταιρεία ανακοίνωσε για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία πτώση στα κέρδη της, ενώ “παλεύει” και με τα περιοριστικά μέτρα του κινεζικού κράτους για τις άδειες νέων ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Η μετοχή της China Literature Ltd., της υπηρεσίας ηλεκτρονικού βιβλίου η οποία αποσχίστηκε με spin-off από την Tencent Holdings Ltd. τον Νοέμβριο του 2017, έχει χάσει το 43% της αξίας της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ μέσα στο 2018.

Το α’ εξάμηνο του 2018, η εταιρεία σημείωσε κέρδη 263 εκατομμυρίων δολαρίων, με συνολικά έσοδα 1,3 δισ. δολαρίων.

Οι πλατφόρμες της Tencent Music είναι σημαντικό όχημα για δημοφιλείς Αμερικανούς και Αμερικανίδες σταρ, όπως η Katy Perry και η Rihanna για να φθάσουν στο πολυπληθές κινεζικό κοινό, μαζί με Κινέζους σταρ, όπως ο Jason Zhang και η Joker Xue.

Την IPO έχουν αναλάβει οι Bank of America, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JPMorgan και Morgan Stanley.