Το σχέδιο Καλογεράκη για Courier Center και Shopflix

Το σχέδιο Καλογεράκη για Courier Center και Shopflix
Ο τζίρος της Courier Center αναμένεται να φθάσει εφέτος τα 25 εκατ. ευρώ, ενώ το μερίδιο της από 0,4% που ήταν την εξαγόρασε η Shopflix έχει φθάσει το 7%.

Σε τροχιά κερδοφορία, έναν χρόνο νωρίτερα από τις προβλέψεις της διοικητικής της ομάδας, έχει εισέλθει Courier Center που εξελίσσεται σε υπολογίσιμη δύναμη στην εγχώρια αγορά Courier, όπως ανέφερε πρόσφατα στο Fortune Greece ο πρόεδρος και διευθύνων της Χρήστος Καλογεράκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο τζίρος της Courier Center αναμένεται να φθάσει εφέτος τα 25 εκατ. ευρώ, ενώ το μερίδιο της από 0,4% που ήταν την εξαγόρασε η Shopflix έχει φθάσει το 7%. «Δημιουργείται ένα νέος δυνατός παίκτης στην αγορά των ταχυμεταφορών», λέει ο κ. Καλογεράκης ο οποίος σημειώνει ότι τη διετία 2022-2024 η ανάπτυξη της Courier Center θα φθάσει το 821% με την πανελλαδική κάλυψη να δείχνει πλέον 98%.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις, η εταιρεία τη χρήση του 2022, είχε κύκλο εργασιών 12,81 εκατ. ευρώ έναντι 5,72 εκατ. ευρώ το 2021 και τελικό αποτέλεσμα, μετά τους φόρους, ήταν ζημιές 3,1 εκατ. ευρώ έναντι 1,61 εκατ. ένα χρόνο πριν.

Σε ό,τι αφορά στο Shopflix, ήδη τα συνεργαζόμενα καταστήματα έχουν φτάσει τα 1.600 και οι κωδικοί προϊόντων που διατίθενται έχουν ξεπεράσει τα 6,5 εκατ. Το γνωστό marketplace εδώ και πάνω από μια εβδομάδα έχει «μεταβεί» σε νέα ψηφιακή πλατφόρμα με πολλαπλάσιες δυνατότητες φιλοξενίας και παροχής υπηρεσιών. Για τη νέα πλατφόρμα η Shopflix, επένδυσε γύρω στο 1 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τον κ. Καλογεράκη, οι προοπτικές, παραμένουν θετικές, καθώς τα περιθώρια ανάπτυξης όλου του οικοσυστήματος είναι μεγάλα. Όπως σημειώνει ο ίδιος, το μερίδιο online αγορών του retail στην Ελλάδα φτάνει σήμερα στο 10,9% έναντι 25% που είναι σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές όπως η Γερμανία, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία. Ποσοστά που προδιαγράφουν άνοδο αν συνυπολογίσει κανείς και την αύξηση της διαδικτυακής παρουσίας των επιχειρήσεων. Από τις 7.000 ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είχαν ψηφιακή παρουσία το 2020 ο αριθμός φτάνει σήμερα τις 20.000.

Αντίστοιχα πολλαπλασιάζεται και η εξοικείωση των καταναλωτών με τις διαδικτυακές αγορές. Σύμφωνα με τα δεδομένα το ποσοστό των πελατών που ολοκληρώνουν μια ηλεκτρονική συναλλαγή, αγγίζει πλέον το 85% από 51% το 2019 ενώ αυτό των καταναλωτών που κάνουν ψηφιακά τις πληρωμές τους (digital payments) έχει εκτιναχθεί στο 86% από 56% το 2018.

«Ως εταιρεία θέλουμε ο πελάτης να έχει τη λύση να βρίσκει τα προϊόντα, που ψάχνει, όπου κι αν βρίσκεται», λέει ο κ. Καλογεράκης επισημαίνοντας τη σημασία της παράλληλης ανάπτυξης Shopflix αλλά και Courier Center ώστε να είναι διαθέσιμη η ίδια ποιότητα υπηρεσιών σε όλη τη χώρα και όχι απλά στα μεγάλα αστικά κέντρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: