«Το τέλος της Μόριας»: Η ανατριχιαστική φωτογραφία Έλληνα φωτογράφου έγινε πρωτοσέλιδο στους New York Times

Η συγκλονιστική φωτογραφία αποτυπώνει τον τρόμο στα πρόσωπα των προσφύγων και κυρίως της μάνας που τρέχει με το παιδί στην αγκαλιά της.

Πρωτοσέλιδο των New York Times έγινε η σοκαριστική φωτογραφία του καταξιωμένου Έλληνα φωτογράφου, Πέτρου Γιαννακούρη, όπου δείχνει τους πρόσφυγες στη Μόρια να τρέχουν να σωθούν από τη φωτιά που ξέσπασε στο ΚΥΤ.

Η ανατριχιαστική φωτογραφία αποτυπώνει με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο τον τρόμο στα πρόσωπα των προσφύγων και κυρίως στης μάνας που τρέχει με το παιδί στην αγκαλιά της.

I fill lucky that I witness that moment and can share with all the world.
A New York Times first page as refugees flee the burning Moria camp

Posted by Petros Giannakouris on Thursday, September 10, 2020

«Το τέλος της Μοριάς. Πρόσφυγες και μετανάστες έχοντας μαζί τα υπάρχοντά τους φεύγουν από την πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Μόριας, στο νησί της Λέσβου, την Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020. Η πυρκαγιά χτύπησε ξανά την Τετάρτη το βράδυ στο πιο υπερπλήρες camp προσφύγων στην Ελλάδα μια μέρα μετά από τη φωτιά που έμελλε να αφήσει στους δρόμους χιλιάδες πρόσφυγες που χρειάζονται καταφύγιο. (AP Photo / Πέτρος Γιαννακούρης)», ανέφερε ο φωτογράφος όταν δημοσίευσε αυτή τη φωτογραφία στο Facebook.

Ο καταξιωμένος φωτογράφος τόνισε σε δεύτερη ανάρτησή του πως νιώθει τυχερός που μπορεί να δείξει στον κόσμο τι ακριβώς συμβαίνει στο νησί.

the end of Moria.
Refugees and migrants carrying their belongings flee a fire burning at the Moria camp on the island of…

Posted by Petros Giannakouris on Wednesday, September 9, 2020

«Νιώθω τυχερός που είμαι μάρτυρας εκείνης της στιγμής και μπορώ να τη μοιραστώ με όλο τον κόσμο. Το πρωτοσέλιδο των New York Times καθώς οι πρόσφυγες εγκαταλείπουν το φλεγόμενο ΚΥΤ της Μόριας».

Φωτογραφία: Petros Giannakouris Facebook