Το τεράστιο deal της Κάιλι Τζένερ- Πούλησε το 51% της εταιρείας της για 600 εκατ. δολάρια

Το τεράστιο deal της Κάιλι Τζένερ- Πούλησε το 51% της εταιρείας της για 600 εκατ. δολάρια
epa07798628 US model Kylie Jenner attends the premiere of Netflix' Travis Scott: Look Mom I Can Fly at the Barker Hangar in Santa Monica, California, USA 27 August 2019. The movie traces the Houston rapper's rise to super-stardom, focusing on the months surrounding the release of his album ASTROWORLD and is opening in the US on Netflix 28 August 2019. EPA/NINA PROMMER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Κάιλι Τζένερ μπορεί να είναι η μικρότερη της οικογένειας των Καρντάσιαν, αλλά ξέρει τον τρόπο να κερδίζει τεράστια ποσά. Και τώρα, χάρη στη συμφωνία της με την Coty, θα γίνει κατά 600 εκατ. δολάρια πιο πλούσια.

Η Κάιλι Τζένερ είναι το πρώτο μέλος της οικογένειας Καρντάσιαν που έγινε δισεκατομμυριούχος. Χθες έγινε γνωστό ότι η ιδιοκτήτρια της εταιρείας Kylie Cosmetics πούλησε το 51% της εταιρείας για 600 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία Coty.

Την εταιρεία την είχε δημιουργήσει η Κάιλι Τζένερ το 2015, όταν ήταν ακόμη έφηβη. Είχε ξεκινήσει μόνο με κραγιόν, αλλά πλέον η Kylie Beauty έχει βγάλει στην αγορά πολλά είδη προϊόντων μακιγιάζ. Η Coty θα αποκτήσει το 51% της εταιρείας αλλά η Κάιλι Τζένερ, πέρα από το 49%, θα είναι επικεφαλής τόσο στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, όσο και για τις πρωτοβουλίες μάρκετινγκ, ιδιαίτερα στα social media. Κάτι απόλυτα λογικό, αν αναλογιστεί κανείς πως έχει 270 εκατ. followers.

Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερες μεγάλες εταιρείες καλλυντικών εξαγοράζουν μικρότερα brand, που έχουν απήχηση σε νεαρότερες ηλικίες, σημειώνει το Bloomberg, κάνοντας αναφορά στην πώληση του πλειοψηφικού μεριδίου της Kylie Beauty. Εξάλλου, η Estee Lauder έδωσε 1,1 δισ. δολάρια τη Δευτέρα, για να αποκτήσει εξ ολοκλήρου την κορεάτικη Have & Be, ενώ τον προηγούμενο μήνα η Shiseido διέθεσε 845 εκατ. δολάρια για να εξαγοράσει την Drunk Elephant.

Η συμφωνία εκτιμά την αξία της εταιρείας της Κάιλι Τζένερ στα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο πρόεδρος της Coty χαρακτήρισε τη celebrity «σύμβολο της σύγχρονης εποχής». Μάλιστα, η Coty ανακοίνωσε ότι τους τελευταίους 12 μήνες η εταιρεία της Τζένερ είχε κέρδη 177 εκατ. δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 40% σε σύγκριση με το 2018.

Το ποσό πώλησης σημαίνει πως η αξία της εταιρείας είναι πάνω από 1 δισ. δολάρια και έως τώρα η Τζένερ είχε το 100%. Η εμπορική συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα της επόμενης χρονιάς.