Το τεράστιο ποσό που κοστίζει κάθε μήνα στο Netflix η πειρατεία

Το τεράστιο ποσό που κοστίζει κάθε μήνα στο Netflix η πειρατεία

Μια συνήθεια την οποία όλοι γνωρίζουμε, στοιχίζει πολλά χρήματα σε κάθε πλατφόρμα streaming.

 

Όλοι μας λίγο πολύ γνωρίζουμε κάποιον που χρησιμοποιεί το λογαριασμό κάποιου άλλου για να εισέλθει σε εφαρμογές όπως το Netflix, το Hulu και το Amazon.

Κάτι τέτοιο όμως, σύμφωνα με μια μελέτη του CordCutting.com, συμβαίνει πλέον εξαιρετικά συχνά, με αποτέλεσμα όλοι όσοι παρακολουθούν το περιεχόμενο αυτών των εφαρμογών μέσω τρίτων να προκαλούν μεγάλη οικονομική ζημιά στις εταιρίες streaming.

To Νetflix για παράδειγμα μπορεί να χάσει μέχρι και 192 εκατομμύρια δολάρια το μήνα. Από την άλλη, Amazon και Hulu επηρεάζονται σε μικρότερο βαθμό, καθώς μπορούν να χάσουν 45 και 40 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα.

Το Netflix όμως, δε χάνει μόνο σε ό,τι αφορά στα έσοδα, αλλά βλέπει την υπηρεσία streaming να παραβιάζεται στο έπακρο. Η έρευνα της CordCutting δείχνει ότι πολλοί άνθρωποι έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό κάποιου άλλου για 26 μήνες περίπου, συγκριτικά με τους 16 μήνες για το Amazon και τους 11 μήνες για το Hulu.

Βέβαια δεν είναι όλα παράνομα. Το 48% αυτών που παρακολουθούν μέσω άλλων το περιεχόμενο του Netflix είναι παιδιά που χρησιμοποιούν το λογαριασμό των γονιών τους ή των αδελφών τους. Δεν είναι δηλαδή, απλοί νέοι που κατεβάζουν δωρεάν περιεχόμενο. Από την άλλη βέβαια, ενώ η έρευνα έδειξε ότι οι λογαριασμοί των millennials αντιπροσωπεύουν δημογραφικά το «παράνομο» streaming στο Netflix, οι baby boomers είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία κάποιου άλλου για να εισέλθουν  στο Amazon Video.