Το ΘΕΟΝΗ Φυσικό Μεταλλικό Νερό και η ActionAid για τα Παιδιά Όλου του Κόσμου

Το ΘΕΟΝΗ Φυσικό Μεταλλικό Νερό και η ActionAid για τα Παιδιά Όλου του Κόσμου
Κάθε φιάλη του ΘΕΟΝΗ, στη διάρκεια των εορτών, θα κοσμείται από μία limited edition ετικέτα που σχεδίασε η Σίλια Κριθαριώτη και μέρος από τα έσοδα των πωλήσεων θα ενισχύσει αυτό το σπουδαίο έργο.

Το ΘΕΟΝΗ Φυσικό Μεταλλικό Νερό, το πιο βραβευμένο ελληνικό νερό στον κόσμο, αποδεικνύει έμπρακτα ότι κατέχει επάξια την πρώτη θέση στην καρδιά των καταναλωτών και ενώνει τις δυνάμεις του με την ActionAid, τη διεθνή οργάνωση που από το 1972 δραστηριοποιείται κατά της φτώχειας και της αδικίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σχεδιάζοντας ένα καλύτερο μέλλον… για τα Παιδιά Όλου του Κόσμου.

Αναλαμβάνει λοιπόν την κατασκευή και επίπλωση ενός κέντρου ανάπτυξης παιδιών προσχολικής ηλικίας (ένα μπλοκ με τρεις αίθουσες) στην κοινότητα Μούκι της Ρουάντα, όπου τα παιδιά ηλικίας 2-6 ετών θα έχουν πρόσβαση στην προσχολική εκπαίδευση, μεγαλώνοντας σε ένα υγιεινό περιβάλλον αλλά και τη στήριξη δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων προσχολικής ηλικίας για ένα σχολικό έτος στο Επίκεντρο, τη δομή της ActionAid στο κέντρο της Αθήνας, που προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες με στόχο την καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού.

Γίνε και εσύ κομμάτι αυτού του κύκλου αγάπης. Κάθε φιάλη του ΘΕΟΝΗ, στη διάρκεια των εορτών, θα κοσμείται από μία limited edition ετικέτα που σχεδίασε η Σίλια Κριθαριώτη και μέρος από τα έσοδα των πωλήσεων θα ενισχύσει αυτό το σπουδαίο έργο. Η καταξιωμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας αναλαμβάνει για 3η φορά τον σχεδιασμό μιας tailor made ετικέτας για το ΘΕΟΝΗ, συνδέοντας ακόμη περισσότερο την υψηλή ραπτική με την υψηλή ποιότητα του πιο βραβευμένου ελληνικού νερού στον κόσμο, με 20 Διεθνή Βραβεία Ποιότητας.

«Με ένα αίσθημα συγκίνησης και έκδηλου ενθουσιασμού, όλοι εμείς στο ΘΕΟΝΗ Φυσικό Μεταλλικό Νερό δηλώνουμε υπερήφανοι που το πιο βραβευμένο Ελληνικό νερό συμπράττει με την ΑctionAid με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για τα Παιδιά Όλου του Κόσμου και αυτή είναι μόνο η αρχή» δηλώνει ο Δημήτρης Τσέλιος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΘΕΟΝΗ ΑΕ.

Ο κ. Γεράσιμος Κουβαράς, Γενικός Διευθυντής της ActionAid Ελλάδος αναφέρει: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για αυτή τη συνέργεια με το ΘΕΟΝΗ Φυσικό Μεταλλικό Νερό. Είναι μια σύμπραξη που ενισχύει την πίστη μας ότι όταν συνεργαζόμαστε όλοι μαζί μπορούμε πιο αποτελεσματικά να υποστηρίξουμε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη σε όλο τον κόσμο. Ειδικά όταν μέσα από τέτοιες ενέργειες υποστηρίζονται παιδιά, τότε μπορούμε όλοι να είμαστε λίγο πιο αισιόδοξοι για το μέλλον».

Λίγα λόγια για το έργο στη Ρουάντα

Ρουάντα- Credit: ActionAid
Ρουάντα- Credit: ActionAid

Η Ρουάντα αποτελεί μία από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου. Το 6% του πληθυσμού επιβιώνει με λιγότερο από 74 λεπτά του ευρώ την ημέρα. Στις φτωχές αγροτικές περιοχές της Ρουάντας, οι γυναίκες είναι αναγκασμένες να δουλεύουν και τα παιδιά καταλήγουν να περνάνε τα πρώτα χρόνια της ζωής τους στο μάρσιπο της μητέρας τους, στην αγορά ή τα χωράφια. Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει αλληλεπίδραση με άλλα παιδιά, να μη λαμβάνουν ερεθίσματα από το περιβάλλον που θα τα βοηθήσουν να αναπτυχθούν αλλά και να μη μεγαλώνουν με τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής. Με τους γονείς να μην μπορούν να πληρώσουν, σε συνδυασμό με τις ανεπαρκείς υποδομές της περιοχής, τελικά μόνο το 12% των παιδιών ηλικίας 3-6 ετών έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες προσχολικής εκπαίδευσης στη Ρουάντα. Το ΘΕΟΝΗ Φυσικό Μεταλλικό Νερό αναλαμβάνει την κατασκευή και την επίπλωση ενός κέντρου προσχολικής ηλικίας με τρεις αίθουσες, όπου τα παιδιά ηλικίας 3-6 ετών θα έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, μεγαλώνοντας σε ένα υγιεινό περιβάλλον. Παράλληλα, θα διεξαχθεί καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε όλη την κοινότητα για τη σημασία των Κέντρων προσχολικής ανάπτυξης.

Λίγα λόγια για το έργο στο Επίκεντρο

Επίκεντρο- Credit @ActionAid
Επίκεντρο- Credit: ActionAid

Το Επίκεντρο της ActionAid είναι ένα κέντρο στήριξης στον Κολωνό για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και κοινωνικό αποκλεισμό. Μέσα από ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών και προγραμμάτων που προσφέρονται δωρεάν στο Επίκεντρο ενήλικες, παιδιά και οι οικογένειές τους, έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες αλλά και τη δύναμη να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο. Το ΘΕΟΝΗ Φυσικό Μεταλλικό Νερό αναλαμβάνει τη στήριξη δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων προσχολικής ηλικίας για ένα σχολικό έτος και συγκεκριμένα ενός προγράμματος εικαστικών και ενός προγράμματος μουσικοκινητικής.