Το touch ID button ίσως είναι τελείως διαφορετικό στο iPhone 7 που έρχεται

Το touch ID button ίσως είναι τελείως διαφορετικό στο iPhone 7 που έρχεται

Η Apple, δεν πρόκεται να αποκαλύψει τίποτα, ωστόσο απ΄ότι φαίνεται το πολυαναμενόμενο iPhone7 θα μας εκπλήξει με  μεγάλες αλλαγές. 

Να μια μεγάλη αλλαγή που θα μπορούσε να έρθει στο επόμενο μοντέλο της Apple!

Στο επόμενο iPhone, το αναγωριστικό κουμπί touch ΙD φημολογείται ότι ίσως θα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την οθόνη και θα χρησιμοποιεί την απτική ανάδραση – όπως είναι η δόνηση-  για να ειδοποιεί τους χρήστες όταν είναι πατημένο. Τουλάχιστον, αυτό προβλέπει το ιαπωνικό site τεχνολογίας Macotakara, επικαλούμενο πηγές που έχουν γνώση περί των σχεδίων της εταιρείας. Ωστόσο, δεν καθίσταται σαφές το αν το κουμπί που θα είναι στο ίδιο επίπεδο με την οθόνη, θα εξακολουθεί να διαθέτει το «δαχτυλίδι» γύρω από αυτό.

Το κουμπί Touch ID της Apple εισήχθη με το iPhone 5S. Το χαρακτηριστικό αυτό επιτρέπει στους χρήστες να τοποθετούν το δακτυλικό τους αποτύπωμα πάνω από το κουμπί για να ξεκλειδώνουν τη συσκευή τους. Το ID Touch χρησιμοποιείται επίσης για να ελέγξει αγορές μέσω της Apple Pay και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λειτουργία ασφαλείας για το άνοιγμα κάποιων εφαρμογών.

Από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε το Touch ID βρισκόταν κάτω από την οθόνη του iPhone ως κουμπί αυτόνομο. Το Macotakara, το οποίο έχει μια εξαιρετικά δυνατή προϊστορία όσον αφορά τις προβλέψεις για τα iPhones, αναφέρει ότι τα πράγματα θα αλλάξουν στο iPhone 7 με Touch ID να μετακινείται στην οθόνη.

Η φήμη αυτή δεν ακούγεται απίθανη. Το Μάιο απονεμήθηκε στην Apple το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας  για αρκετές νέες μεθόδους και για τη χρήση βιομετρικής τεχνολογίας. Το πιο σημαντικό είναι ότι το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple επέτρεψε την ενσωμάτωση του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID απευθείας στην οθόνη.

Η Apple αναγνώρισε, ωστόσο, ότι η τεχνολογία αυτή είναι «πολύ νέα» και πρέπει να δοκιμαστεί σε ποικιλία συνθηκών, αλλά τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη λειτουργία. Αυτή η δήλωση δείχνει ότι ενδέχεται να μην κάνει το ντεμπούτο της στο iPhone7.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί, ότι από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν διαρρεύσει, αποτυπώνεται μια συσκευή όπου το  Touch ID βρίσκεται κάτω από την οθόνη αντί για το ίδιο επίπεδο με την οθόνη, φαίνονται αρκετές αναβαθμίσεις στις σχεδιαστικές γραμμές ενώ μάλλον θα αλλάξει η υποδοχή των ακουστικών.
Μέχρι η εταιρία να επιβεβαιώσει τα σχέδιά της, είναι αδύνατο να γνωρίζουμε τι έχει προγραμματιστεί και εννοείται πως η Apple όχι μόνο δεν πρόκειται να αφήσει να δημοσιοποιηθεί καμία λεπτομέρειαα, αλλά δεν πρόκειται καν να σχολιάσει τις φήμες.