Το τρέιλερ του Stranger Things κάνει «πλάτες» στη μετοχή του Netflix ενόψει του ντιλ Disney- 21st Century Fox

Το τρέιλερ του Stranger Things κάνει «πλάτες» στη μετοχή του Netflix ενόψει του ντιλ Disney- 21st Century Fox
Παρόλο που θεωρείται η συγχώνευση του αιώνα, το Netflix με την κυκλοφορία του τρέιλερ της πολυαναμενόμενης σειράς δηλώνει ότι δεν θα αποχωριστεί εύκολα την πρωτοκαθεδρία του στο streaming.

Η συγχώνευση της Disney και της 21st Century Fox είναι μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την Netflix στην 21χρονη ιστορία της. Ωστόσο, τη μέρα που η μεγα-συγχώνευση έκλεισε, η Netflix είδε την τιμή της μετοχής της να αυξάνεται σχεδόν κατά 5%.

Γιατί όμως ανέβηκε η Netflix, τη στιγμή που η Disney προετοιμάζεται να ξεκινήσει μια ανταγωνιστική υπηρεσία streaming μέσα στο έτος; Η Wall Street πιστεύει ότι οποιαδήποτε απειλή από ένα ντιλ των Disney-Fox έχει ενταχθεί εδώ και πολύ καιρό στις μετοχές. Στο μεταξύ, η Netflix προετοιμάζεται εδώ και χρόνια για την απόσυρση του περιεχομένου της Disney από την πλατφόρμα της, δημιουργώντας το δικό της στοκ από must-watch σειρές και ταινίες.

Το ότι η Netflix είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό έγινε ξεκάθαρο όταν η υπηρεσία streaming παρουσίασε ένα ακόμα τρέιλερ για την πολυαναμενόμενη τρίτη σεζόν της σειράς Stranger Things, λίγες μόλις ώρες μετά τη συγχώνευση Disney-Fox.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί μερικοί αναλυτές να υποβάθμισαν τη Netflix αυτό το μήνα επικαλούμενοι την επικείμενη υπηρεσία streaming της Disney, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλους. Είναι πολλοί αυτοί που θεωρούν ότι το γεγονός ότι το Netflix παράγει περιεχόμενο και εκτός των ΗΠΑ δεν αυξάνει μόνο τους τηλεθεατές στο εξωτερικό, αλλά παράγει και νέο και πρωτότυπο περιεχόμενο για το αμερικανικό κοινό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα απoτελεί η αύξηση της δημοτικότητας του Netflix στην Ιαπωνία, υποστηρίζει ο Mark Mahaney της RBC Capital, αναφέροντας μια έρευνα σε 2.000 Ιάπωνες καταναλωτές που παρακολουθούν όχι μόνο περισσότερα προγράμματα στο Netflix, αλλά αναφέρουν και «υψηλά επίπεδα ικανοποίησης από την υπηρεσία».

Η μετοχή του Netflix αυξήθηκε κατά 4,6%, κλείνοντας στα 375,22 δολ. ανά μετοχή την Τετάρτη, ενώ της Disney μειώθηκε κατά 0,34% στα 109,99 δολάρια ανά μετοχή.