To tweet του ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας για το άνοιγμα πρεσβειών σε Αθήνα και Σκόπια

To tweet του ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας για το άνοιγμα πρεσβειών σε Αθήνα και Σκόπια
Στην αλλαγή των πινακίδων στο συνοριακό πέρασμα με την Ελλάδα, προχώρησε η Βόρεια Μακεδονία καθώς τέθηκε σε ισχύ από χθες βράδυ η Συμφωνία των Πρεσπών και η χώρα μετονομάστηκε - και επίσημα - σε Βόρεια Μακεδονία, Γευγελή,Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019. Ήδη, το νέο όνομα της χώρας αναγράφεται στους επίσημους ιστότοπους της κυβέρνησης και των υπουργείων της χώρας, ενώ και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ εμφανίζεται πλέον, στο προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , ως υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ
Τι δήλωσε ο Νίκολα Ντιμιτρόφ έπειτα από την σημερινή ανταλλαγή Ρηματικών Διακοινώσεων μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας.

Μια μεγάλη ημέρα για τη διπλωματία και ακόμη μεγαλύτερη για τους πολίτες της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας χαρακτηρίζει το άνοιγμα πρεσβειών σε Αθήνα και Σκόπια, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ. «Η σημερινή ανταλλαγή Ρηματικών Διακοινώσεων μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας σηματοδοτεί επίσημα την αναβάθμιση των Γραφείων Συνδέσμου στα Σκόπια και την Αθήνα σε Πρεσβείες. Μια μεγάλη ημέρα για τη διπλωματία, και ακόμη μεγαλύτερη για τους πολίτες μας» γράφει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας και καταλήγει χαρακτηριστικά: «Xronia polla За много години».