Το Twitter αποκλείει δια παντός τον Τραμπ, ακόμα κι αν είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές

Το Twitter αποκλείει δια παντός τον Τραμπ, ακόμα κι αν είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές
ANKARA, TURKEY - JANUARY 09: In this photo illustration, a laptop screen displays the official POTUS Twitter account as US President Donald Trump is seen in Ankara, Turkey on January 09, 2021. Twitter removes US President Donald Trump's tweets from POTUS account. Metin Aktas / Anadolu Agency Photo: AFP
Ο οικονομικός διευθυντής του Twitter, Νεντ Σιγκάλ, είπε ότι δεν θα επιτραπεί στον Τραμπ να επιστρέψει στην πλατφόρμα, ανεξάρτητα από την ιδιότητά του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να σκέφτεται να ξανακατέβει για πρόεδρος, αλλά ακόμη κι αν επιλέξει κάτι τέτοιο, δεν θα έχει ένα βασικό εργαλείο.

Μιλώντας στο CNBC την Τετάρτη, ο οικονομικός διευθυντής του Twitter, Νεντ Σιγκάλ, είπε ότι δεν θα επιτραπεί στον Τραμπ να επιστρέψει στην πλατφόρμα, ανεξάρτητα από την ιδιότητά του.

«Όταν αποκλείεσαι από την πλατφόρμα, αποκλείεσαι από την πλατφόρμα, είτε είσαι σχολιαστής, είτε είσαι οικονομικός διευθυντής, είτε πρώην ή νυν αξιωματούχος» είπε ο Σιγκάλ.

«Μην ξεχνάτε, οι πολιτικές μας είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ότι οι άνθρωποι δεν υποκινούν τη βία. Κι αν κάποιος κάνει κάτι τέτοιο, πρέπει να τον απομακρύνουμε από την υπηρεσία, και η πολιτική μας δεν επιτρέπει στα άτομα να επιστρέφουν».

Ύστερα από τις ταραχές στο Καπιτώλιο, ο Τραμπ απομακρύνθηκε από μείζονες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, καταρχήν για μια σύντομη περίοδο και ύστερα σε μόνιμη βάση.

Σε τότε ανακοίνωσή του, το Twitter είχε πει ότι τα tweet του Τραμπ σχετικά με τις εκλογές και την ορκωμοσία του Joe Biden «πρέπει να αναγνωσθούν στο πλαίσιο ευρύτερων γεγονότων στη χώρα και των τρόπων με τους οποίους οι δηλώσεις του Προέδρου μπορεί να χρησιμοποιηθούν από διαφορετικά ακροατήρια με στόχο, μεταξύ άλλων, την υποκίνηση βίας».

Σε κάθε περίπτωση, ο Trump δεν έχει επανέλθει ακόμα στα κοινωνικά μέσα. Αν και πολλοί αναμένουν ότι θα μεταφερθεί στη συντηρητική ιστοσελίδα κοινωνικών μέσων Parler, η εταιρεία έχει εν πολλοίς κλείσει αφότου η Apple και η Google την αφαίρεσαν από τα app stores τους και η Amazon ανακοίνωσε ότι δεν θα φιλοξενεί την υπηρεσία στους διαδικτυακούς διακομιστές, επικαλούμενη παραβιάσεις πολιτικής.

Πηγή: fortune.com