Το Twitter βάζει τέλος στην «ειδική» μεταχείριση του Τραμπ, μετά το τέλος της θητείας του

Το Twitter βάζει τέλος στην «ειδική» μεταχείριση του Τραμπ, μετά το τέλος της θητείας του
epa06316261 A close-up image showing the app of the micro blogging service Twitter on an iPhone in Kaarst, Germany, 08 November 2017. Twitter Inc. announced that it was rolling out the 280-character limit to all languages where 'cramming' characters was an issue. The length is twice as long as Twitter's current 140-character limit. EPA/SASCHA STEINBACH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το Twitter έχει πολλάκις προσθέσει πολλές προειδοποιήσεις και ετικέτες σε tweets από τον λογαριασμό του Τραμπ, συμπεριλαμβανομένων πολλών από τις εκλογές της Τρίτης που προέβαλαν αβάσιμους ισχυρισμούς για νοθεία στην εκλογική διαδικασία.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα υπόκειται στους ίδιους κανόνες του Twitter με οποιονδήποτε άλλο χρήστη όταν ο εκλεγμένος Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου.

Το Twitter τοποθετεί ειδοποιήσεις «δημόσιου ενδιαφέροντος» σε ορισμένα tweet που παραβιάζουν τους κανόνες από «παγκόσμιους ηγέτες», που διαφορετικά θα αφαιρούσαν. Τέτοια tweets από πολιτικούς υποψηφίους και εκλεγμένους ή κυβερνητικούς αξιωματούχους κρύβονται αντ’ αυτού από μια προειδοποίηση και το Twitter λαμβάνει μέτρα για να περιορίσει την εμβέλειά τους.

Ωστόσο, η εταιρεία είπε ότι αυτή η μεταχείριση δεν ισχύει για πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους ή ηγέτες. «Αυτό το πλαίσιο πολιτικής ισχύει για τους σημερινούς ηγέτες και υποψήφιους για αξιώματα, και όχι για ιδιώτες, όταν δεν κατέχουν πλέον αυτές τις θέσεις», δήλωσε εκπρόσωπος του Twitter.

Το Twitter έχει πολλάκις προσθέσει πολλές προειδοποιήσεις και ετικέτες σε tweets από τον λογαριασμό του Τραμπ, @realDonaldTrump, συμπεριλαμβανομένων πολλών από τις εκλογές της Τρίτης που προέβαλαν αβάσιμους ισχυρισμούς για νοθεία στην εκλογική διαδικασία. Έκρυψε για πρώτη φορά ένα από τα tweets του πίσω από μια ετικέτα «δημόσιου συμφέροντος» τον Μάιο όταν ο πρόεδρος παραβίασε την πολιτική της εταιρείας κατά της ρητορικής μίσους και βίας.

Σύμφωνα με τις πολιτικές της Facebook, φαίνεται ότι μετά την ανάληψη της εξουσίας του Μπάιντεν τον Ιανουάριο, οι αναρτήσεις του Τραμπ δεν θα εξαιρούνται πλέον από έλεγχο από τρίτους συνεργάτες του Facebook.

Η διαδικτυακή πολιτική του Facebook αναφέρει ότι ορίζει τους πολιτικούς, των οποίων οι θέσεις απαλλάσσονται από τον έλεγχο των πραγματικών περιστατικών, ως υποψήφιοι που διεκδικούν το αξίωμα, τρέχοντες αξιωματούχοι και πολλοί από τους διορισμένους του υπουργικού συμβουλίου τους, μαζί με πολιτικά κόμματα και ηγέτες τους.

Λέει «πρώην υποψήφιοι για αξιώματα ή πρώην αξιωματούχοι εξακολουθούν να καλύπτονται από το πρόγραμμα ελέγχου γεγονότων τρίτων».