Το βάρος του σε χρυσάφι θα πληρωθεί ο Χάρισον Φορντ για την επιστροφή του στο Star Wars

Το βάρος του σε χρυσάφι θα πληρωθεί ο Χάρισον Φορντ για την επιστροφή του στο Star Wars
epa05071446 US actor/cast member Harrison Ford poses next to Stormtroopers film characters as he arrives to the European premiere of the film 'Star Wars: The Force Awakens' in Leicester square in London, Britain, 16 December 2015. The film is the seventh in the Star Wars series. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Πώς ο διάσημος ηθοποιός μπορεί να κερδίσει ακόμη και 56 φορές περισσότερα χρήματα από τους συμπρωταγωνιστές του.

Η Walt Disney αναμένεται να βάλει πραγματικά πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη φέρνοντας πίσω ξανά μετά από πολλά χρόνια τον Χάρισον Φορντ στον κόσμο του Star Wars.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, o διάσημος Αμερικανός ηθοποιός που επανεμφανίζεται στη νέα ταινία Star Wars: The Force Awakens, αναμένεται να εισπράξει έως και 34 εκατ. δολάρια για το ρόλο του ως Χαν Σόλο. Το συγκεκριμένο ποσό περιλαμβάνει 25 εκατ. δολάρια καθαρή πληρωμή κι ένα μικρό ποσοστό επί των πωλήσεων.

Τα χρήματα αυτά είναι 56 φορές περισσότερα από όσα παίρνουν οι τρίτοι πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί της ταινίας, Τζον Μπογιέγκα και Ντέιζι Ρίντλεϊ -οι οποίοι είναι και οι πραγματικοί πρωταγωνιστές- αλλά και πολύ περισσότερα από το 1,5 εκατ. δολάρια που θα εισπράξει η Κάρι Φίσερ, επιστρέφοντας κι αυτή στην ταινία στο ρόλο της Πριγκίπισσας Λέια.

Όπως αναφέρει το Fortune, η τεράστια διαφορά στους μισθούς των δύο βετεράνων ηθοποιών εγείρει για μια ακόμη φορά ερωτηματικά σχετικά με τις έμφυλες διακρίσεις στο Χόλιγουντ, παρότι στους φίλους των Star Wars ο χαρακτήρας του Χαν Σόλο εξακολουθεί να προηγείται με μεγάλη διαφορά στις προτιμήσεις σε σχέση με την συμπρωταγωνίστρια του.