To VentureFriends επενδύει στο MyJobNow

To VentureFriends επενδύει στο MyJobNow

Eίσοδο στην ελληνική αγορά, σε μία δύσκολη εποχή για την Ελλάδα όσον αφορά την ανεργία, κάνει το MyJobNow.

Δυναμική είσοδο στην ελληνική αγορά, σε μία χρονική περίοδο που υπάρχει πραγματική ανάγκη για λύση στο πρόβλημα της ανεργίας κάνει το MyJobNow.

Το MyJobNow είναι μια online πλατφόρμα που βοηθάει επιχειρήσεις εστίασης και καταστήματα λιανικής να προσλάβουν προσωπικό. Μέσα στην εφαρμογή του MyJobNow εργοδότες και υποψήφιοι εργαζόμενοι μπορούν να συνδεθούν και να ανακαλύψουν ευκαιρίες συνεργασίας με απλό και άμεσο τρόπο.

Το MyJobNow ανακοινώνει σήμερα τον πρώτο του γύρο χρηματοδότησης, με κύριο επενδυτή το VentureFriends. Ο γύρος έχει ύψος 380 χιλιάδες ευρώ και εκτός από το VF συμμετέχουν και δύο angel investors. Με το ποσό αυτό, η ομάδα στοχεύει να καταξιωθεί στην ελληνική αγορά και να δημιουργήσει τις συνθήκες για τη διεθνή της ανάπτυξη.

Η εφαρμογή του MyJobNow είναι πολύ απλή στη χρήση της. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης μπαίνει στην εφαρμογή και απαντώντας σε εύκολες ερωτήσεις καταχωρεί τόσο το μαγαζί του όσο και τις θέσεις για τις οποίες χρειάζεται προσωπικό. Ο υποψήφιος εργαζόμενος, ανοίγοντας την εφαρμογή για πρώτη φορά επιλέγει ποιες ειδικότητες τον ενδιαφέρουν από μια λίστα και στη συνέχεια συμπληρώνει το προφίλ του με φωτογραφία ή βίντεο, την εμπειρία του και άλλες σχετικές πληροφορίες.

Το MyJobNow χρησιμοποιεί έναν έξυπνο αλγόριθμο για να επιλέξει και να παρουσιάσει τις ευκαιρίες εργασίας που ταιριαζουν στον υποψήφιο με κριτήρια απόστασης και ικανοτήτων. Για τις δουλειές που επιλέγει ο υποψήφιος πατώντας ένα κουμπί, το προφίλ του εμφανίζεται στον εργοδότη, ο οποίος μέσα σε 48 ώρες αποφασίζει αν θέλει να καλέσει τον υποψήφιο για συνέντευξη.

Στους 4 μήνες λειτουργίας του, το MyJobNow έχει προσελκύσει περισσότερους από 40,000 υποψηφίους σε περισσότερες από 15 ειδικότητες, από σερβιτόρους και ψήστες, μέχρι ρεσεψιονίστ, ταμίες και τηλεφωνητές. «Στόχος μας είναι να κάνουμε την εύρεση εργασίας πιο εύκολη και γρήγορη για όλους» σημειώνει ο συνιδρυτής της εταιρείας, Στέφανος Κατσίμπας. «Είναι ένα μοντέλο που είναι πολύ δημοφιλές σε χώρες του εξωτερικού και έχει πρακτική και άμεση εφαρμογή και στην Ελλάδα. Μέχρι τώρα, πάρα πολλές επιχειρήσεις ψάχνουν προσωπικό αλλά περιορίζουν την αναζήτησή τους στο κοινωνικό περιβάλλον του επιχειρηματία ή σε απρόσωπες αγγελίες με ελάχιστες δυνατότητες φιλτραρίσματος».

Εκατοντάδες επιχειρήσεις έχουν ήδη χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του MyJobNow, με 1,000 καινούργιες θέσεις εργασίας να ανεβαίνουν κάθε μήνα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η πλατφόρμα επιτρέπει στον επιχειρηματία να διαχειριστεί πιο εύκολα τα προφίλ των υποψηφίων, βοηθώντας τον έτσι να συγκρίνει και να επιλέξει άμεσα αυτόν ή αυτήν που ταιριάζει περισσότερο στη διαθέσιμη θέση. Για την τουριστική σεζόν, το MyJobNow φιλοξένησε θέσεις σε νησιά, καλύπτοντας έτσι ανάγκες που δημιουργούνται στη μέση της τουριστικής σεζόν που συνήθως είναι και οι πιο επείγουσες.

«Ο Στέφανος, ο Αγαμέμνονας και ο Άλεξ είδαν ένα μεγάλο κενό στην αγορά και με πολλή και συστηματική δουλειά έφτιαξαν μία καλύτερη λύση που καλύπτει τόσο τις ανάγκες των επιχειρηματιών όσο και των υποψηφίων εργαζόμενων και αυτό φαίνεται από την τρομερά ανοδική πορεία τους μέχρι σήμερα. Αν συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό, σε λίγους μήνες το MyJobNow θα είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος να βρίσκει κανείς δουλειά σε εμπορικά μαγαζιά, στην εστίαση, τον τουρισμό και όχι μόνο» συμπλήρωσε ο Απόστολος Αποστολάκης από το VentureFriends. «Όλη η ομάδα του MyJobNow έχει τρομερό ταλέντο και όρεξη για δουλειά και σύντομα θα τους δούμε να περνάνε τα σύνορα και να καταξιώνονται και σε άλλες αγορές».

Η εφαρμογή του MyJobNow είναι διαθέσιμη για iOS και Android για τους υποψηφίους και iOS και web για τους επιχειρηματίες. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στο site τους: www.myjobnow.com