Το βραχιόλι Immutouch θέλει να πάψετε να ακουμπάτε το πρόσωπό σας

Το βραχιόλι Immutouch θέλει να πάψετε να ακουμπάτε το πρόσωπό σας

Στην εποχή του κορωνοϊού, όλοι πρέπει να αντιστεκόμαστε στην παρόρμηση να ακουμπάμε τα πρόσωπά μας. Εξάλλου, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο ιός ταξιδεύει από χερούλια ή άλλες επιφάνειες στη βλεννογόνο μεμβράνη μας και τον κολλάμε.

Ευτυχώς, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το TechCrunch, μια startup με την επωνυμία Slightly Robot έχει ήδη αναπτύξει ένα βραχιόλι (wristband) εναντίον μιας άλλης μορφής βλαβερού αγγίγματος – της τριχοτιλλομανίας, μιας σοβαρής διαταραχής κατά την οποία οι ασθενείς τραβούν τα μαλλιά τους από το κρανίο, τα φρύδια, ή άλλα μέρη του σώματός τους.

Έτσι, την περασμένη εβδομάδα η Slightly Robot επανασχεδίασε τη φορετή συσκευή της, η οποία φέρει πλέον την επωνυμία Immutouch, ώστε να δονείται εάν ακουμπάτε το πρόσωπό σας. Το επιταχυνσιόμετρο αισθάνεται την κίνηση του χεριού σας 10 φορές το δευτερόλεπτο.

Με βάση κάποιες ρυθμίσεις που εισάγετε όταν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Immutouch, αρχίζει να κάνει θόρυβο όταν ακουμπάτε ή βάζετε το χέρι σας κοντά στα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας. Και μια συνοδευτική εφαρμογή σάς βοηθάει να παρακολουθείτε την πρόοδό σας καθώς προσπαθείτε να κρατήσετε τα χέρια μακριά από το πρόσωπό σας.

Ο στόχος είναι να αναπτύξει ο χρήστης μια παβλοφική αντίδραση, έτσι ώστε όταν αισθάνεται την ανάγκη να ακουμπήσει το πρόσωπό του εν τέλει να μην το κάνει για να αποφύγει την αίσθηση του θορύβου. Ο εγκέφαλος εσωτερικεύει την αρνητική ανατροφοδότηση της δόνησης και έτσι ο χρήστης καταλήγει να αγνοεί την επιθυμία να ξυστεί ή να ακουμπήσει το πρόσωπό του.

«Ένα πρόβλημα της κλίμακας του Covid-19 απαιτεί από τον καθένα να συνεισφέρει ό,τι μπορεί, πολύ ή λίγο» λέει ο συνιδρυτής της Slightly Robot, Matthew Toles. «Οι τρεις συνιδρυτές της επιχείρησης καταλάβαμε ότι είχαμε τη δυνατότητα να επιτελέσουμε το συγκεκριμένο καθήκον και αισθανθήκαμε μια υποχρέωση τουλάχιστον να προσπαθήσουμε».

Το βραχιόλι Immutouch διατίθεται από σήμερα στα καταστήματα στην τιμή των 50 δολαρίων και είναι διαθέσιμο για άμεση αποστολή. Μπορείτε να το φορέσετε στο χέρι που χρησιμοποιείτε περισσότερο και με το οποίο είναι πιθανότερο να αγγίξετε το πρόσωπό σας, ή μπορείτε και να αγοράσετε δύο βραχιόλια – ένα για κάθε χέρι, ώστε να μεγιστοποιήσετε την αποτελεσματικότητα του μέτρου.

«Δεν κοιτάμε να βγάλουμε λεφτά απ’ αυτό. Πουλάμε την κάθε μονάδα προϊόντος σε τιμή που μόλις καλύπτει τα κόστη, αν λάβουμε υπόψη τα υλικά, την κατασκευή και τη διανομή» είπε στο TechCrunch ο συνιδρυτής Justin Ith. Σε αντίθεση με τις startup που υποστηρίζονται από κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών και πρέπει να εξασφαλίσουν κέρδη για τους επενδυτές, η Slightly Robot χρηματοδοτήθηκε αρχικά από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον το 2016 και από τότε κινείται αυτόνομα.

«Ζούμε όλοι στο Σηάτλ και βλέπουμε τις κοινότητές μας να αντιδρούν στην πανδημία με βαθιά ανησυχία και φόβο» παρατηρεί ο συνιδρυτής Justin Ith. «Ο πατέρας μου έχει ένα αυτοάνοσο νόσημα για το οποίο πρέπει να λαμβάνει ανοσοκατασταλτικά φάρμακα. Κάνω ό,τι μπορώ για να διατηρήσω την οικογένειά μου και τις γύρω κοινότητες ασφαλείς».