Το WeWork είναι η πέμπτη πολυτιμότερη τεχνολογική startup στον κόσμο

Το WeWork είναι η πέμπτη πολυτιμότερη τεχνολογική startup στον κόσμο
A man enter the doors of the "WeWork" co-operative co-working space on March 13, 2013 in Washington, DC. In a large warehouse-type office in Washington, software coders work on apps, while angel investors and mentors help budding entrepreneurs figure out strategy for their startups, in what is being dubbed Silicon Valley on the Potomac. AFP PHOTO/Mandel NGAN (Photo credit should read MANDEL NGAN/AFP/Getty Images)

Σχεδόν 1 δισ. δολάρια σήκωσε η εταιρεία μέσα στην χρονιά.

Το WeWork σήκωσε 760 εκατομμύρια δολάρια σε νέο γύρο χρηματοδότησης, γεγονός που τοποθετεί την εταιρεία ανάμεσα στις πέντε πιο πολύτιμες τεχνολογικές startups του κόσμου.

Η εταιρεία με έδρα την Νέα Υόρκη, η οποία νοικιάζει χώρους σε freelancers και σε εταιρείες, έχει μια αποτίμηση που αγγίζει τα 20 δισ. δολάρια μετά από αυτή την επένδυση, αναφέρουν πηγές του χώρου.

Η αποτίμηση της είναι ισάξια με την αποτίμηση της Palantir Technologies με την οποία και μοιράζεται την πέμπτη θέση στη λίστα που ανήρτησε η εταιρεία ερευνών CB Insights.

Η ιαπωνική SoftBank Group θα συμμετείχε στο γύρο χρηματοδότησης του WeWork σε μια αποτίμηση άνω των 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg που είχαν δημοσιευτεί τον Μάρτιο. Έκτοτε, οι επενδυτές συμφώνησαν να αυξήσουν την τιμή της μετοχής στα 57,90 δολάρια από 51,81 δολάρια, ανέφερε ερευνητής της PitchBook Data Inc. Τόσο οι ιθύνοντες του WeWork, όσο και της SoftBank αρνήθηκαν να σχολιάσουν, όμως, το οτιδήποτε.

Σε συνδυασμό με την επένδυση ύψους 300 εκατ. δολαρίων της SoftBank Group Crop στο WeWork πριν μερικούς μήνες, η συνολική χρηματοδότηση ξεπερνά το 1 δις. δολάρια.

Η εταιρεία έχει μια επιθετική στρατηγική και θέλει να εξαπλωθεί παντού. Μάλιστα, σύμφωνα με το Bloomberg, υπήρξαν συζητήσεις με μεσιτικά γραφεία όπως το Mitsubishi Estate Co., ώστε να ανοίξουν πάνω από 20 γραφεία στην «γενέτειρα» της SoftBank, το Τόκιο.