Το χάος στο Twitter υπό τον Έλον Μασκ συνεχίζεται

Το χάος στο Twitter υπό τον Έλον Μασκ συνεχίζεται
Elon Musk Twitter account displayed on a phone screen, an illustrative stock graph and Twitter logo displayed on a laptop screen are seen in this multiple exposure illustration photo taken in Poland on December 26, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Το Twitter απέλυσε εργαζομένους που ασχολούνταν με ζητήματα εμπιστοσύνης και ρητορικής μίσους

Η Twitter Inc., υπό τον νέο ιδιοκτήτη Έλον Μασκ, προχώρησε σε βαθύτερες περικοπές στην ήδη ριζικά μειωμένη ομάδα εμπιστοσύνης και ασφάλειας που χειρίζεται τον παγκόσμιο έλεγχο περιεχομένου, καθώς και στη μονάδα που σχετίζεται με τη ρητορική μίσους και την παρενόχληση, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Τουλάχιστον δώδεκα ακόμη περικοπές το βράδυ της Παρασκευής επηρέασαν εργαζόμενους στα γραφεία της εταιρείας στο Δουβλίνο και τη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν. Μεταξύ αυτών ήταν ο Nur Azhar Bin Ayob, επικεφαλής ακεραιότητας του ιστότοπου για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού του Twitter, μια σχετικά πρόσφατη πρόσληψη, και η Analuisa Dominguez, ανώτερη διευθύντρια πολιτικής εσόδων του Twitter.

Απομακρύνθηκαν επίσης εργαζόμενοι σε ομάδες που χειρίζονται την πολιτική κατά της παραπληροφόρησης στο κοινωνικό δίκτυο, τις παγκόσμιες προσφυγές και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ella Irwin, επικεφαλής του τμήματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας του Twitter, επιβεβαίωσε την απομάκρυνση αρκετών μελών των ομάδων, αλλά αρνήθηκε ότι υπήρξε στόχευση για κάποιους από τους τομείς που ανέφερε το Bloomberg.

«Ήταν πιο λογικό να ενοποιηθούν ομάδες υπό έναν επικεφαλής (αντί για δύο), για παράδειγμα», δήλωσε η Irwin σε απάντηση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η ίδια είπε ότι το Twitter εξάλειψε ρόλους σε τομείς της εταιρείας που δεν είχαν αρκετό «όγκο» για να δικαιολογήσουν τη συνέχιση της υποστήριξης. Είπε όμως ότι το Twitter αύξησε το προσωπικό στο τμήμα προσφυγών και ότι θα συνεχίσει να έχει έναν επικεφαλής της πολιτικής εσόδων και έναν επικεφαλής εμπιστοσύνης και ασφάλειας της πλατφόρμας για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Ο Μασκ αγόρασε το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο, χρηματοδοτώντας εν μέρει τη συμφωνία με σχεδόν 13 δισεκατομμύρια δολάρια χρέους που συνεπάγονται αποπληρωμή τόκων περίπου 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων ετησίως. Έκτοτε έχει ξεκινήσει μια ξέφρενη αποστολή για την αναμόρφωση της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων, η οποία, όπως έχει πει, κινδυνεύει να χρεοκοπήσει και έχανε 4 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα στις αρχές Νοεμβρίου.

Μιλώντας σε μια εκδήλωση του Twitter Spaces τον περασμένο μήνα, ο ευμετάβλητος επιχειρηματίας παρομοίασε την εταιρεία με ένα «αεροπλάνο που κατευθύνεται προς το έδαφος με μεγάλη ταχύτητα, με τις μηχανές να έχουν πάρει φωτιά και τα χειριστήρια να μην λειτουργούν».

Από τότε που ανέλαβε την εταιρεία, ο Μασκ επέβλεψε τις απολύσεις ή τις αποχωρήσεις περίπου 5.000 από τους 7.500 υπαλλήλους του Twitter και καθιέρωσε ένα «σκληροπυρηνικό» εργασιακό περιβάλλον για όσους απέμειναν.

Το Twitter αντιμετωπίζει πολλαπλές αγωγές για απλήρωτους λογαριασμούς, μεταξύ άλλων για πτήσεις με ιδιωτικό ναυλωμένο αεροπλάνο, υπηρεσίες λογισμικού και ενοίκια σε ένα από τα γραφεία του στο Σαν Φρανσίσκο.

Πηγή: Fortune.com