Το YouTube Music είναι για την Gen Z ό,τι το Spotify για τους millennials

Το YouTube Music είναι για την Gen Z ό,τι το Spotify για τους millennials

Το  YouTube Music συγκέντρωσε αισίως 50 εκατομμύρια συνδρομητές, αριθμό-ορόσημο για την Google, που ανταγωνίζεται την Amazon, την Apple και το Spotify. Μετά από ένα νωχελικό ξεκίνημα το 2018, οι μουσικές υπηρεσίες streaming του YouTube προσείλκυσαν εκατομμύρια χρήστες, επί πληρωμή.

Τα 50 εκατομμύρια σαφώς είναι υψηλότερο νούμερο από τα 30 εκατομμύρια συνδρομητές που ανέφερε το YouTube τον Οκτώβριο πέρυσι, κάτι που αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη ζήτηση για το «Μουσικό YouTube», που κοστίζει 10 δολ. τον μήνα, ενώ ένα διευρυμένο «πακέτο», με επιπλέον δυνατότητες βίντεο, κοστίζει 12 $ τον μήνα.

Στην ανάπτυξη αυτή συνέβαλε το γεγονός πως η Google προσέλαβε τον Lyor Cohen – ένα στέλεχος της μουσικής βιομηχανίας που βοήθησε στην ανάπτυξη καλλιτεχνών, όπως του Kanye West – να ηγηθεί του YouTube Music .

Η διευρυμένη βάση συνδρομητών καθιστά πλέον την Google ισχυρό ανταγωνιστή στην αγορά streaming μουσικής επί πληρωμή, μετά από μια σειρά αποτυχημένων προϊόντων που κυκλοφόρησαν όλα αυτά τα χρόνια.

Έτσι, το YouTube Music γίνεται για την Gen Z ό,τι είναι το Spotify για τους millennials», δήλωσε ο Mark Mulligan από τη Midia Research, μια εταιρεία συμβούλων.