Το YouTube παρουσιάζει τα διασημότερα video games της χρονιάς

Το YouTube παρουσιάζει τα διασημότερα video games της χρονιάς

Ορισμένοι τίτλοι αποτελούν πραγματικά έκπληξη.

Μπορεί το Call of Duty: Black Ops 3 να πούλησε περισσότερο από κάθε άλλο βιντεοπαιχνίδι το 2015, όμως όσον αφορά την κατάταξη με τα διασημότερα βίντεο παιχνιδιών δεν τα πήγε και τόσο καλά. Αντιθέτως, μια διαφήμιση παιχνιδιού για κινητά και tablets ήταν το βίντεο που προκάλεσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των χρηστών του YouTube τη χρονιά που πέρασε. Πρόκειται για τη διαφήμιση του Clash of Clans με τον ηθοποιό Λίαμ Νίσον για τη βραδιά του αμερικανικού Super Bowl, η οποία κατάφερε να ξεπεράσει τις 83 εκατ. θεάσεις.

Όπως καταλαβαίνουν όλοι, τα κορυφαία βιντεοπαιχνίδια για το YouTube είναι εκείνα που κατάφεραν να κερδίσουν περισσότερα views, likes και σχόλια. Με άλλα λόγια, τα 10 κορυφαία video games είναι εκείνα που κατάφεραν να γίνουν περισσότερο viral.

Η λίστα φυσικά περιλαμβάνει μερικά από τα πλέον διάσημα παιχνίδια, όπως το Star Wars: Battelfront της ΕΑ, όμως μεταξύ αυτών υπάρχουν και κάποια λιγότερο «διάσημα» σε σύγκριση με τους τίτλους πολλών εκατομμυρίων σε πωλήσεις. Για παράδειγμα, το τρέιλερ του παιχνιδιού τρόμου ανεξάρτητης εταιρείας παραγωγής, Five Nights at Freddy’s 3, αποδείχθηκε πολύ πιο διάσημο από το διαφημισμένο Fallout 4 ή το Final Fantasy VII.

Το αποτέλεσμα αυτό ίσως θορυβήσει λίγο τις μεγάλες εταιρείες του χώρου, καθώς δεν είναι πάντοτε εξασφαλισμένη η δημοφιλία ενός νέου τίτλου τους στις τάξεις των νέων οπαδών των video games μόνο από το μεγάλο κόστος παραγωγής. Γι’ αυτό και αρκετές ανεξάρτητες και πολύ φτηνότερες προσπάθειες καταφέρνουν αρκετές φορές να προσελκύσουν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από έναν τίτλο τον οποίο οι χρήστες πραγματικά κουράζονται να βλέπουν διαρκώς σε διαφημιστικές καταχωρήσεις.

Έτσι, λοιπόν, με βάση όλα τα παραπάνω κριτήρια, αυτά είναι τα δέκα διασημότερα βιντεοπαιχνίδια του 2015 για τους χρήστες του YouTube:

Clash of Clans: Revenge (Official Super Bowl TV Commercial)

Real GTA

Star Wars Battlefront Reveal Trailer

Five Nights at Freddy’s 3 Teaser Trailer

WARNING: YOU WILL DIE | Five Nights at Freddy’s 3 – Part 1

Discover Pokémon in the Real World with Pokémon GO!

Fallout 4 – Official Trailer

Elders Play Grand Theft Auto V (Elders React: Gaming)

Halo VS Call of Duty

Final Fantasy VII – E3 2015 Trailer | PS4