Το Zara θα εγκαταστήσει iPad στα δοκιμαστήρια

Το Zara θα εγκαταστήσει iPad στα δοκιμαστήρια

Τώρα θα μπορείτε να αλλάξετε νούμερο και χρώμα απ' τα αγαπημένα σας ρούχα εύκολα και γρήγορα.

Η καταναλωτική φρενίτιδα της Black Friday υπογράμμισε για ακόμα μια φορά την ανάγκη των ιδιοκτητών καταστημάτων να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των αγοραστών που θέλουν να κάνουν τις αγορές τους online και απ’ το κινητό.

Η Inditex, η ισπανική εταιρεία η οποία κατέχει την αλυσίδα Zara, αναμένεται να εγκαταστήσει iPads στα δοκιμαστήρια ώστε να βοηθήσει τους πελάτες να επιλέξουν τα κομμάτια που επιθυμούν.

Σύμφωνα με την ισπανική έκδοση της ιστοσελίδας The Local, η ιδέα είναι να επιτρέψουν στους πελάτες να σκανάρουν τα αντικείμενα τους στο iPad μόλις μπαίνουν στα δοκιμαστήρια, και στη συνέχεια να μπορούν να ζητήσουν κάποιος απ’ το προσωπικό να τους φέρει διαφορετικό νούμερο ή χρώμα εφόσον επιθυμούν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η Inditex θα δοκιμάσει το σύστημα σε ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα της στην Ισπανία πριν αποφασίσει να επεκταθεί σταδιακά και στις άλλες χώρες.

Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής των Zara, τα H&M προσπάθησαν επίσης να «συνδυάσουν» το online shopping με την κλασική λιανική πώληση, βάζοντας ταμειακές μηχανές και συμβούλους πωλήσεων στα δοκιμαστήρια δίνοντας στους πελάτες τη δυνατότητα να μη χρειαστεί να περιμένουν στην ουρά των ταμείων.

Σήμερα, ο βασικός μέτοχος Amancio Ortega είναι ένας απ’ τους πλουσιότερους άνθρωπους στον κόσμο, σύμφωνα το Forbes, το οποίο υπολόγισε την καθαρή περιουσία του σε 79,8 δισ. δολάρια τον περασμένο μήνα