Το ζεύγος Κλούνεϊ στο πλευρό των παιδιών των μεταναστών

Το ζεύγος Κλούνεϊ στο πλευρό των παιδιών των μεταναστών
epa06792472 US actor George Clooney (L) and his wife Amal Clooney (R) arrive for the American Film Institute 46th Life Achievement Award Gala at the The Dolby Theatre in Hollywood, California, USA, 07 June 2018. The American Film Institute honored George Clooney for his acting, writing, directing and producing of films that advance the art of film and whose work has stood the test of time. EPA/PAUL BUCK Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η οργάνωση Young Center for Immigrant Children's Rights ανέφερε ότι δέχθηκε μια «γενναιόδωρη δωρεά» από το ζεύγος.

Ο Τζορζ και η Αμάλ Κλούνεϊ έκαναν μια δωρεά ύψους 100.000 δολαρίων σε μια οργάνωση για την προάσπιση των παιδιών μεταναστών, την ώρα που αυξάνεται η κατακραυγή προς την πολιτική της κυβέρνησης Ντόναλντ Τραμπ να χωρίζει τα παιδιά από τους μετανάστες γονείς τους.

Η οργάνωση, Young Center for Immigrant Children’s Rights, ανέφερε χθες, σε ένα δελτίο τύπου, ότι δέχθηκε μια «γενναιόδωρη δωρεά» ύψους 100.000 δολαρίων από το ζεύγος Κλούνεϊ και το ίδρυμά τους «Foundation for Justice».

«Κάποια στιγμή τα παιδιά θα μας ρωτήσουν: είναι αλήθεια ότι η χώρα σας πραγματικά απήγαγε παιδιά από τους γονείς τους για να τα βάλει σε κέντρα κράτησης; Και όταν απαντήσουμε “ναι”, θα μας ρωτήσουν τί κάναμε για αυτό. Ποια θέση πήραμε. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την πολιτική αυτής της κυβέρνησης όμως μπορούμε να βοηθήσουμε υπερασπιζόμενοι αυτά τα θύματα» τονίζει το διάσημο ζευγάρι του Χόλυγουντ.

Την Τρίτη το βράδυ, ο Μπρους Σπρίνγκστιν διέκοψε την παράστασή του στο Broadway προκειμένου να καταγγείλει τους χωρισμούς.