Tomorrobot: Mία δράση που πάει τα παιδιά στο αύριο!

Tomorrobot: Mία δράση που πάει τα παιδιά στο αύριο!

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα της Eurolife ERB για την εκπαίδευση στην ψηφιακή εποχή.

Μία πρωτοποριακή δράση εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας για τα παιδιά εργαζομένων και συνεργατών σχεδίασε πρόσφατα ο ασφαλιστικός όμιλος Eurolife ERB, σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό eduACT – Δράση για την Εκπαίδευση μέσα από το πρόγραμμα «Ρομποτική για Όλους». Οι δύο πλευρές άλλωστε μοιράζονται το κοινό όραμα της ανάδειξης της σημασίας της καινοτομίας και των ταλέντων των παιδιών μέσα από τη δημιουργικότητα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, με την ονομασία «TOMORROBOT», συνδυάζει τη δράση με την εκμάθηση και την τεχνολογία με την ψυχαγωγία και αποτελεί έκφραση της συνολικής στρατηγικής της Eurolife ERB για την ανάληψη πρωτοβουλιών που δημιουργούν ουσιαστική προστιθέμενη αξία για το παιδί, την οικογένεια και την κοινωνία, με έμφαση στην εκπαίδευση στην ψηφιακή εποχή.

Στο πλαίσιο της δράσης τα παιδιά ηλικίας 9-16 ετών είχαν την ευκαιρία να σκεφτούν διαφορετικά, να καταθέσουν τις ιδέες και τις σκέψεις τους στο θέμα της εκπαίδευσης στο μέλλον και να ξεκινήσουν ένα μοναδικό ταξίδι δημιουργικής προσέγγισης της γνώσης εκφράζοντας τα ξεχωριστά τους ταλέντα.

Παράλληλα, στα γραφεία της Eurolife ERB πραγματοποιήθηκε ειδικά διαμορφωμένο εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής τόσο για τα ίδια τα παιδιά, όσο και για τους γονείς τους. Το εργαστήρι υλοποιήθηκε από την ομάδα του eduACT και περιελάμβανε δύο πρωτότυπες ομιλίες «Μεταμορφώνοντας την εκπαίδευση με τρία τουβλάκια», «Δύο καλώδια και ένα ρομπότ», παιχνίδια μυαλού, team-building activities, robotics in action και συζήτηση για θέματα εκπαίδευσης, καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας. Κύριος στόχος της εκδήλωσης ήταν να συνδυάσει τη δράση με την εκμάθηση και την τεχνολογία με την ψυχαγωγία.

Μάλιστα τα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτή τη φάση του προγράμματος θα έχουν σύντομα την ευκαιρία να καλλιεργήσουν περαιτέρω τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στη βάση της συνεργασίας και της ομαδικότητας, συμμετέχοντας στην επόμενη φάση του προγράμματος που είναι η διεθνής κατασκήνωση EΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ που υλοποιεί η ομάδα του eduACT. Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης ακολουθεί την ίδια λογική προσέγγισης της γνώσης και της καινοτομίας μέσα από το παιχνίδι. Έτσι τα παιδιά θα συμμετέχουν σε παραθαλάσσιες, αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, με στόχο την εξοικείωση τους με θετικές επιστήμες όπως η φυσική, τα μαθηματικά, η μηχανική, ο προγραμματισμός, πάντα μέσα από έναν δημιουργικό και διασκεδαστικό τρόπο.

Η κα. Τατιάνα Δικαστοπούλου, Διευθύντρια Marketing & Ανάπτυξης Εργασιών και η κα Βάσια Χανιώτη Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, δήλωσαν σχετικά με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία: «Είναι ξεκάθαρο για όλους μας στον όμιλο Eurolife ERB ότι τα παιδιά μας είναι το μέλλον μας και θεωρούμε καθήκον μας με κάθε ευκαιρία να τους δίνουμε τη δυνατότητα να κερδίζουν εμπειρίες. Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιδιώκουμε να προσφέρουμε στα παιδιά τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους και να προετοιμαστούν με τον καλύτερο, αλλά και πιο διασκεδαστικό τρόπο για το ψηφιακό μέλλον ενώ παράλληλα να καλλιεργήσουμε αξίες όπως ομαδικότητα, συνεργασία, αναζήτηση του διαφορετικού, ιδιαίτερα σημαντικές για την προσωπικότητα ενός επιτυχημένου ανθρώπου. Αυτή είναι η αρχή μιας συνεργασίας που προγραμματίζουμε να αναπτυχθεί σε διαφορετικά επίπεδα ώστε να προσεγγίσουμε ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό».

Από την πλευρά του eduACT, ο κ. Κώστας Βασιλείου, Πρόεδρος του οργανισμού, τόνισε: «Το όραμα μας είναι να φέρουμε την εκπαίδευση του μέλλοντος, σήμερα και αυτή η εκπαίδευση να είναι προσβάσιμη από όλους. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που στην προσπάθεια αυτή βρήκαμε την ανταπόκρισή σας! Με την υποστήριξή της Eurolife ERB οι βασικοί άξονες της φιλοσοφίaς μας και οι αξίες του Σωματείου μας αγγίζουν ακόμα περισσότερα παιδιά».

Λίγα λόγια για την Eurolife ERB
Ο Ασφαλιστικός Όμιλος Eurolife ERB αποτελεί μέλος της Fairfax Financial Holdings Limited και μέσω των εταιρειών του σε Ελλάδα και Ρουμανία σχεδιάζει, διαθέτει και προωθεί ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες που καλύπτουν όλες τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου. Στην Ελλάδα, ο Όμιλος, περιλαμβάνει τις εταιρείες Eurolife ERB Α.Ε.Α.Ζ. και Eurolife ERB Α.Ε.Γ.Α και τη μεσιτική ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες Α.Ε.Μ.Α.. Κατέχει ηγετική θέση στο bancassurance ενώ παράλληλα συνεργάζεται με ευρύ δίκτυο ασφαλιστικών συνεργατών σε όλη την Ελλάδα. Στη Ρουμανία δραστηριοποιείται με τη Eurolife ERB Asigurari de Viata, Eurolife ERB Asigurari Generale. Ο Όμιλος Eurolife ERB επιτυγχάνει σταθερά ισχυρή κερδοφορία, διαθέτει υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια που υπερκαλύπτει τις ευρωπαϊκές εποπτικές απαιτήσεις με σκοπό να είναι κάθε στιγμή σε θέση να εκπληρώνει άμεσα τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει για τους ασφαλισμένους του.

Λίγα λόγια για την eduACT
Η eduACT (Δράση για την Εκπαίδευση) είναι ένα μη κερδοσκοπικό- αγαθοεργές σωματείο με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Δημιουργήθηκε έχοντας ως στόχο την εισαγωγή της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην εκπαιδευτική διαδικασία.