Τον απολογισμό της θητείας του έκανε ο Γιάννης Μπουτάρης

Τον απολογισμό της θητείας του έκανε ο Γιάννης Μπουτάρης

Οι τρεις στόχοι που έγιναν πράξη στην Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τον δήμαρχο – Τι απαντάει ο Σταύρος Καλαφάτης.

Τον απολογισμό της θητείας του, παρουσίασε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της παράταξής του «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», που πραγματοποιήθηκε απόψε στο δημαρχείο της πόλης.

Ο κ. Μπουτάρης, απευθυνόμενος στους υποψήφιους, στους εκπροσώπους κομμάτων και φορέων και στους φίλους και ψηφοφόρους της παράταξης που κατέκλυσαν την αίθουσα του δημαρχείου, είπε ότι στις προηγούμενες εκλογές ζήτησε από τους Θεσσαλονικείς να τον ψηφίσουν υποσχόμενος ότι θα άλλαζε τρία βασικά πράγματα: την οικονομική φαυλότητα, που όπως είπε, επικρατούσε τότε στις δημοτικές υπηρεσίες, την απουσία κοινωνικών δομών υποστήριξης και την καθαριότητα της πόλης.

«Από τα τεφτέρια και την αδιαφάνεια περάσαμε σε διαυγείς διαδικασίες και σε ηλεκτρονικές πληρωμές», επισήμανε, υποσχέθηκε ότι θα συνεχιστεί η αποπληρωμή των χρεών της προηγούμενης διοίκησης Παπαγεωργόπουλου και υπενθύμισε ότι στη διάρκεια της θητείας του τα δημοτικά τέλη μειώθηκαν πάνω από 20%.

Αναφέρθηκε στις κοινωνικές δομές που δημιουργήθηκαν, για τη στήριξη αστέγων, τοξικομανών, ηλικιωμένων, κακοποιημένων γυναικών, παιδιών, κ.α. ευπαθών κοινωνικών ομάδων ενώ, υποσχέθηκε ότι σε περίπτωση που επανεκλεγεί, θα προχωρήσει στη δημιουργία κοινωνικών παντοπωλείων και κέντρων υποστήριξης (νομικής, ιατρικής, ψυχολογικής), σε κάθε δημοτική ενότητα. Για το θέμα της καθαριότητας παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα, «η εικόνα στην πόλη είναι πολύ καλύτερη – σίγουρα όχι η ιδανική», είπε χαρακτηριστικά και έκανε γνωστό ότι στο στόλο των απορριμματοφόρων θα προστεθούν το καλοκαίρι άλλα 150 οχήματα.

Η απάντηση Καλαφάτη
Με στίχους του Ελύτη απάντησε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Γιάννη Μπουτάρη.

«Ο κ. Μπουτάρης, πιστός στην τακτική του αποπροσανατολισμού των πολιτών, επέλεξε στη σημερινή ομιλία του να παραφράσει τον Κωνσταντίνο Καβάφη, προκειμένου να δικαιολογήσει όσα δεν έπραξε και να υποσχεθεί όσα δεν μπορεί να πράξει.

Αντί απάντησης, επιλέγουμε αυθεντικούς στίχους από την ποιητική συλλογή «Προσανατολισμοί» του Οδυσσέα Ελύτη:
Στην άγνοια ξεκουράζεται ο ουρανός . Στην κουπαστή του ύπνου ο άνθρωπος», ανέφερε ο κ. Καλαφάτης.

Διαβάστε τις θέσεις των υποψηφίων για τον Δήμο Θεσσαλονίκης εδώ