Τον Απρίλιο η λειτουργική ενοποίηση Eurobank-ΤΤ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θετική πορεία της Eurobank μέσα στην επόμενη χρονιά προβλέπει ο  Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας σε επιστολή του στους εργαζόμενους.

Η πλήρης λειτουργική ενοποίηση της Eurobank και του νέου ΤΤ έχει δρομολογηθεί για τον Απρίλιο του 2014, αναφέρει σε επιστολή του προς το προσωπικό της Εurobank, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της νομικής συγχώνευσης των δύο τραπεζών.

«Πιστεύουμε ότι θα ολοκληρωθεί με επιτυχία μέσα στα χρονοδιαγράμματα. Κάτι που άλλωστε πετύχαμε τόσο με τη νομική συγχώνευση όσο και με το σύνολο των ενεργειών για την απορρόφηση της Νέας Proton Bank, χάρη στην ποσότητα και την ποιότητα της εργασίας που εισέφεραν όλοι όσοι συμμετείχαν στο πλήθος των ενεργειών που απαιτούνταν και που ολοκληρώθηκαν με ζηλευτή αποτελεσματικότητα στον ελάχιστο δυνατό χρόνο», αναφέρει ο κ.Μεγάλου.

Διαβάστε ακόμη: Και επίσημα στη Eurobank το Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

«Με τη συγχώνευση με το Νέο ΤΤ και τη Νέα Proton Bank κατοχυρώσαμε το συστημικό ρόλο του Ομίλου. Με την ταχύτατη προώθηση των εργασιών νομικής και λειτουργικής ενοποίησης κινητοποιήσαμε τον δυναμισμό που διαθέτουμε. Ολοκληρώσαμε με ομαλό και επιτυχή τρόπο την εθελούσια έξοδο του προσωπικού, που οδηγεί σε σημαντικό εξορθολογισμό του κόστους. Δρομολογήσαμε το μετασχηματισμό του επιχειρηματικού μοντέλου μας, δίνοντας το στίγμα της έγκαιρης προσαρμογής στις απαιτήσεις του μέλλοντος. Και προχωρούμε με θετικές προσδοκίες στις ενέργειες που θα μας επιτρέψουν να υλοποιήσουμε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, προσελκύοντας ιδιωτικά κεφάλαια και διεθνείς επενδυτές» επισημαίνει επίσης στην επιστολή του ο Χρήστος Μεγάλου.

Η θετική έκβαση αυτής της προσπάθειας θα σηματοδοτήσει την επιστροφή της Eurobank στον ιδιωτικό τομέα και θα αποτελέσει ταυτόχρονα, σε μια απαιτητική συγκυρία, ισχυρό σήμα εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Ελλάδας και της οικονομίας της, καταλήγει η επιστολή.

Διαβάστε ακόμη: Ολοκληρώθηκε η νομική συγχώνευση Eurobank-Νέο ΤΤ