Τον Αθανάσιο Κουτρομάνο προτείνει η ΝΔ για πρόεδρο του ΕΣΡ

Τον Αθανάσιο Κουτρομάνο προτείνει η ΝΔ για πρόεδρο του ΕΣΡ
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος μιλάει κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, στα γραφεία του κόμματος, Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Το όνομα του τέως προέδρου του Αρείου Πάγου ανακοίνωσε η αξιωματική αντιπολίτευση μετά τη νέα άκαρπη διάσκεψη των προέδρων της βουλής.

Τον τέως Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κουτρομάνο προτείνει η ΝΔ για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της πως θα πρέπει πρώτα να καταργηθούν οι διατάξεις του νόμου Παππά για να προχωρήσει η διαδικασία εκλογής του νέου ΔΣ του ΕΣΡ.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε πως «οι αυταρχικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, με όχημα τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά, για τη χειραγώγηση της Ενημέρωσης, οδήγησαν σε αδιέξοδο» και πως αυτό το αδιέξοδο  πρέπει να αρθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, ο κ. Κουτρομάνος είναι πρόσωπο με απόλυτα διαφανή δημόσια πορεία, εγνωσμένου κύρους και ευρύτατης αποδοχής, στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις.

«Η πρόταση Νόμου που παρουσιάσαμε η οποία καταργεί το νόμο Παππά και η υποψηφιότητα του κ. Κουτρομάνου επιβεβαιώνουν έμπρακτα τη συμβολή της Νέας Δημοκρατίας για λύση. Είναι η προϋπόθεση για να μπει οριστικό τέλος στη σημερινή νοσηρή κατάσταση και στα αδιέξοδα που προκάλεσε η Κυβέρνηση» κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.

Πρώτη αντίδραση από Μαξίμου

Θετικά σχολιάζουν στην κυβέρνηση το γεγονός ότι η ΝΔ επανέρχεται στη συζήτηση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

«Είναι θετικό ότι η ΝΔ μπαίνει στη συζήτηση για συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Έστω και με μία ημέρα καθυστέρηση, αφού το θέμα θα μπορούσε να έχει λήξει από εχθές», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κυβερνητική πηγή, με αφορμή το γεγονός ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανήλθε στη συζήτηση προτείνοντας, από την πλευρά της, ένα πρόσωπο για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ.

Σε ό,τι αφορά αυτή καθεαυτή την πρόταση της ΝΔ, η ίδια πηγή παρέπεμψε στη Διάσκεψη των Προέδρων, η οποία αναμένεται να συγκληθεί τις επόμενες ημέρες.