Τον χαβά του ο Ερντογάν: Κατηγορεί την Ελλάδα για «δολοφονικές» ενέργειες στα σύνορα

Τον χαβά του ο Ερντογάν: Κατηγορεί την Ελλάδα για «δολοφονικές» ενέργειες στα σύνορα
epa08127106 A handout photo made available by the Turkish President Press office shows Turkish President Recep Tayyip Erdogan addressing members of the ruling Justice and Development Party (AKP) at their group meeting at the parliament in Ankara, Turkey, 14 January 2020. EPA/TURKISH PRESIDENT OFFICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για «δολοφονικές» ενέργειες των ελληνικών αρχών κατά των αιτούντων άσυλο στα σύνορα έκανε λόγο ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σε μια ακόμη ένδειξη παραλογισμού.  Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η Άγκυρα δεν θα μείνει σιωπηλή.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε τις δηλώσεις στην πτήση της επιστροφής από τις Βρυξέλλες όπου ανακοίνωσε επίσης μια νέα σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη με τον Εμανουέλ Μακρόν, την Άνγκελα Μέρκελ και πιθανόν και τον Μπόρις Τζόνσον.

Επανέλαβε τέλος ότι η Τουρκία δεν σκοπεύει να κλείσει τις πύλες προς την Ευρώπη και κάλεσε εκ νέου την Ελλάδα να ανοίξει τις δικές της.

«Η Τουρκία έχει πληρώσει βαρύ τίμημα για την κατάπαυση του πυρός και την προστασία αμάχων στο Ιντλίμπ, τώρα η Ε.Ε. πρέπει να κάνει ό,τι της αναλογεί», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Χθες, ο υφυπουργός Εξωτερικών της γείτονος, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, έφτασε στο σημείο να παρομοιάσει τις συνθήκες στη μεθοριακή γραμμή του Έβρου με το Άουσβιτς, εκτοξεύοντας πυρά τόσο κατά της Αθήνας, όσο και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.