Τον Ιούλιο η νέα δική του ζεύγους Γριβέα

Τον Ιούλιο η νέα δική του ζεύγους Γριβέα

Χρονική παράταση δόθηκε στους κατηγορούμενους στην υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ που εμφανίσθηκαν για τρίτη φορά στο βρετανικό δικαστήριο.

Για τις 22 Ιουλίου ορίστηκε η νέα δίκη του ζεύγους Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα, κατηγορούμενων για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Το ειρηνοδικείο αναμένεται να εξετάσει στις επόμενες ημέρες το αίτημα των ελληνικών Αρχών για την έκδοσή τους στη χώρα.

Σήμερα ήταν η τρίτη φορά που το ζεύγος Γριβέα εμφανίστηκε ενώπιον του βρετανικού δικαστηρίου. Τις δύο προηγούμενες φορές η δίκη τους αναβλήθηκε με την αιτιολογία ότι η υπεράσπιση «χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να αναπτύξει τα επιχειρήματά της, ώστε να μην εκδοθούν οι δύο κατηγορούμενοι».

Διαβάστε ακόμη: Πόρισμα – «φωτιά» για το ΤΤ

Η υπεράσπιση του επιχειρηματία Κυριάκου Γριβέα και της συζύγου του, Αναστασίας Βάτσικα, κατέθεσε σειρά από αιτήματα- προϋποθέσεις, τα οποία έγιναν δεκτά, προκειμένου να διεξαχθεί η δίκη, το καλοκαίρι.

Αυτά τα αιτήματα είναι:
Πρώτον, να ζητηθούν πρόσθετες πληροφορίες- διευκρινίσεις από τις ελληνικές Αρχές για τα αδικήματα που κατηγορούνται. Όπως υποστήριξε στο δικαστήριο ο δικηγόρος τους, οι κατηγορίες που τους βαραίνουν δεν αποτελούν αδίκημα για τον βρετανικό νόμο.

Δεύτερον, να οριστεί πραγματογνώμονας ο οποίος θα εξετάσει τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού, τόσο στην αντρική όσο και στη γυναικεία πτέρυγα.

Τρίτον, να οριστούν δύο πραγματογνώμονες οι οποίοι θα αποφανθούν εάν θα γίνει δίκαιη δίκη. Ο ένας θα είναι καθηγητής δικαίου και θα εξετάσει το νομικό σύστημα της Ελλάδας, στο σύνολό της, και ο άλλος θα είναι Έλληνας δικηγόρος ο οποίος θα εξετάσει το νομικό πλαίσιο της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Τέταρτον, να εξεταστούν οι επιπτώσεις που θα έχει η παράδοση του ζεύγους στις ελληνικές Αρχές για τα δύο ανήλικα παιδιά τους, τα οποία ζουν στη Βρετανία.

Ο Κυριάκος Γριβέας και η Αναστασία Βάτσικα, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, παραδόθηκαν στις βρετανικές Αρχές στις 22 Ιανουαρίου, αφού πρώτα είχε κανονιστεί ραντεβού με την αστυνομία. Πέρασαν από την αυτόφωρη διαδικασία και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Μεταξύ αυτών, ήταν η καταβολή 50.000 λιρών, η παράδοση των διαβατηρίων τους και η παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Επίσης, είναι υποχρεωμένοι να έχουν ανοικτά τα κινητά τηλέφωνά τους 24 ώρες το24ωρο και να απαντούν σε κάθε κλήση των βρετανικών Αρχών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Στο ειρηνοδικείο του Ουέστμινστερ το ζεύγος Γριβέα-Βάτσικα