Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημέρωσε ο Νίκος Δένδιας

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημέρωσε ο Νίκος Δένδιας

Ο υπουργός ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τις εξελίξεις στην ΕΛΑΣ - Έλεγχοι για διασυνδέσεις με τη Χρυσή Αυγή στο Λιμενικό Σώμα.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας ενημέρωσε σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για την εντολή που, όπως είπε, έχει από τον πρωθυπουργό «να μη γίνουν ανεκτά τάγματα εφόδου στη χώρα και νεοναζιστικές οργανώσεις».

Ο υπουργός ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για την αναφορά του προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις εγκληματικές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής, ενώ ο Κάρολος Παπούλιας μίλησε για την εντύπωση που του έκανε η γυναίκα αστυνομικός που έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο στη σύλληψη του δράστη.

Ο κ. Δένδιας υπερασπίστηκε το δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας, λέγοντας πως «η συντριπτική -όχι απλώς η μεγάλη- πλειοψηφία των γυναικών και των ανδρών της ΕΛΑΣ είναι περήφανοι άνθρωποι, οι οποίοι δίνουν τα πάντα για την προστασία της ζωής, της περιουσίας και της ασφάλειας του Έλληνα πολίτη. Και μάλιστα υπό δυσχερέστατες συνθήκες, με χαμηλότατους μισθούς και σε ένα κλίμα το οποίο δεν επιτρέπει πάντοτε να αποδώσουν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους. Κάνουν ό,τι μπορούν- από το 1984 έχουν θρηνήσει 86 θύματα. Δεν γνωρίζω καμιά άλλη επαγγελματική ομάδα ή ο,τιδήποτε και αν το χαρακτηρίσει κανείς, να έχει τέτοιον αριθμό θυμάτων για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ που μετακινήθηκαν ή παραιτήθηκαν, δήλωσε ότι «αυτό που έγινε δεν συνιστά παραδοχή ή υπόμνηση ότι έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Οι ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ το λένε καθαρά».

Διαβάστε ακόμη: Μεϊμαράκης: «Ούτε μία έκπτωση στη Δημοκρατία»

Έλεγχοι για διασυνδέσεις με τη Χρυσή Αυγή στο Λιμενικό Σώμα
Ελέγχους, πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να εντοπίσει τυχόν διασυνδέσεις στελεχών του Σώματος με τη Χρυσή Αυγή. Πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας ανέφεραν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια σχετική πληροφόρηση για το θέμα και πρόσθεσαν πως το Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού, από εδώ και στο εξής, αν υπάρχουν καταγγελίες ή υποψίες θα μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» της έρευνας.

Παρόμοια έρευνα είχε χρειαστεί να διενεργήσει πριν από μερικούς μήνες η αρμόδια υπηρεσία του Λιμενικού, όπως προκύπτει από έγγραφο που είχε διαβιβαστεί στη Βουλή στις αρχές του καλοκαιριού (σ.σ. 24 Μαΐου 2013). Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελίες ότι στο ΤΕΙ του Πειραιά υπήρχαν αφίσες της Χρυσής Αυγής που είχαν τυπωθεί πάνω σε υπηρεσιακά έγγραφα του Λιμενικού Σώματος, μη διαβαθμισμένα που αφορούσαν τη διακίνηση αναλώσιμων, έγγραφα στα οποία μπορούσε να έχει πρόσβαση μόνο κάποιος που υπηρετούσε στη συγκεκριμένη υπηρεσία και έφεραν μάλιστα και αριθμό πρωτοκόλλου.

Έρευνα και στο Α.Τ. Νίκαιας
Σε εξέλιξη βρίσκεται απο το πρωί έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στο Αστυνομικό Τμήμα της Νίκαιας, μετά απο καταγγελία για εκβίαση αλλοδαπών από αστυνομικούς. Σύμφωνα με την καταγγελία, αστυνομικοί του συγκεκριμένου Τμήματος, άφηναν αλλοδαπούς να πωλούν λαθραία τσιγάρα και τους ζητούσαν ποσοστά.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εξετάζουν, παράλληλα, αν οι αστυνομικοί που καταγγέλλονται δρούσαν σε συνεργασία με μέλη της Χρυσής Αυγής, στο πλαίσιο της γενικότερης έρευνας που ανατέθηκε χτες από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια, στον διευθυντή της Υπηρεσίας, ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει συντονισμένη παράνομη δράση μεταξύ μελών του κόμματος και αστυνομικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Αλέξανδρος Μπελτές

Διαβάστε ακόμη: Ποιος μπορεί να «μαυρίσει» τη Χρυσή Αυγή;