Τώρα τα κρυπτονομίσματα και στα… πανεπιστήμια

Τώρα τα κρυπτονομίσματα και στα… πανεπιστήμια

Στρατηγική συνεργασία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με τη Ripple για Blockchain και Ψηφιακό Νόμισμα.

Σημαντική πολυετή συμφωνία, που θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη, έρευνα και τεχνογνωσία στους τομείς της τεχνολογίας του Blockhain (αλυσίδα μπλοκ) και του Ψηφιακού Νομίσματος, υπέγραψε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC) με τη Ripple, ένα από τα σημαντικότερα παγκοσμίως δίκτυα ψηφιακών νομισμάτων και πληρωμών. Σκοπός της συμφωνίας είναι η στήριξη των πρωτοβουλιών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στον τομέα αυτόν μέσω της ακαδημαϊκής έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και των φοιτητικών υποτροφιών.

Ανακοίνωση του πανεπιστημίου αναφέρει ότι η συμφωνία είναι μέρος της πολυετούς πρωτοβουλίας «University Blockchain Research Initiative» της Ripple, που ανακοινώθηκε πρόσφατα. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η Ripple χρηματοδοτεί βασική και εφαρμοσμένη έρευνα σε ορισμένα από τα κορυφαία Πανεπιστήμια στον τομέα της τεχνολογίας Blockchain και του Ψηφιακού Νομίσματος, συμπεριλαμβανομένων των Πανεπιστημίων Λευκωσίας (UNIC), MIT, Stanford, Princeton, Wharton, UCL και άλλων. Πέρα από τους οικονομικούς πόρους, η Ripple έχει δεσμευτεί να στηρίξει τα συμβαλλόμενα Πανεπιστήμια, παρέχοντάς τους στρατηγική και τεχνολογική υποστήριξη, όπου χρειάζεται.

Η συμφωνία ανάμεσα στη Ripple και το UNIC έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει, επίσης, τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για έρευνα και εκμάθηση του αντικειμένου από διδακτικό προσωπικό, φοιτητές και τη βιομηχανία.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Αντώνης Πολεμίτης, δήλωσε ότι «το Πανεπιστήμιο βρίσκεται στο προσκήνιο της διδασκαλίας και έρευνας στους τομείς της τεχνολογίας Blockchain και των Ψηφιακών Νομισμάτων από το 2013, με πολλές πρωτιές στον ακαδημαϊκό χώρο». Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, σημείωσε, υπήρξε το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα, το οποίο προσέφερε μάθημα στο Ψηφιακό Νόμισμα, ένα δωρεάν εξ αποστάσεως πρόγραμμα το οποίο παρακολούθησαν από το 2014 ως σήμερα περίπου 30,000 φοιτητές. Παράλληλα, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα (MSc) στο Ψηφιακό Νόμισμα, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, υπήρξε το πρώτο ακαδημαϊκό πρόγραμμα στον τομέα.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, σύμφωνα με τον κ. Πολεμίτη, είναι επίσης το πρώτο στον κόσμο, το οποίο εξέδωσε ακαδημαϊκά πιστοποιητικά στο Blockchain και διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες ακαδημαϊκές ομάδες, η οποία εργάζεται με σκοπό την έρευνα, ανάπτυξη και διδασκαλία της τεχνολογίας Blockchain και του Ψηφιακού Νομίσματος.

Η συμφωνία μεταξύ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και της Ripple θα τεθεί σε ισχύ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στον Milton George, στην ηλεκτρονική διεύθυνση george.m@unic.ac.cy.