Τόσκας: Απολύτως ακριβή τα στοιχεία για 140.000 – Μην ψάχνουν για ανακρίβειες

Τόσκας: Απολύτως ακριβή τα στοιχεία για 140.000 – Μην ψάχνουν για ανακρίβειες
(Ξένη Δημοσίευση) Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλάει στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015, στους διαπιστευμένους συντάκτες. Παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος, καθώς και οι Αρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης και του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλης Παπαγεωργίου. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/STR

Εάν υπήρχε 1.000.000 τότε ο κόσμος θα έφθανε μέχρι τους Αμπελοκήπους και θα ήταν καλυμμένη και η Λ. Αλεξάνδρας, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Τα στοιχεία που δόθηκαν ήταν απόλυτα ακριβή», δήλωσε με παρέμβασή του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο, ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι «υπολογίστηκαν με βάση αυτά που όλος ο κόσμος, ο οποίος κάνει συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και στις γύρω περιοχές, ξέρει».

«Το βίντεο τραβήχτηκε περίπου στις 3 παρά 5», ήταν η απάντηση του υπουργού για τις εικόνες από πού έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ και στις οποίες δεν αναγραφόταν η ώρα λήψης του οπτικού υλικού, με τον Ν. Τόσκα να διευκρινίζει ότι ήταν λάθος η ημερομηνία γι΄αυτό σβήστηκε από το βίντεο και η ώρα.

«Το βίντεο δείχνει την ώρα της μεγαλύτερης παρουσίας κόσμου στο Σύνταγμα. Μη προσπαθούν κάποιοι να πουν ότι υπήρχε 1.000.000. Εάν υπήρχε 1.000.000 τότε ο κόσμος θα έφθανε μέχρι τους Αμπελοκήπους και θα ήταν καλυμμένη και η Λ. Αλεξάνδρας».

Ο Μάκης Βορίδης από το στούντιο της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα», αμφισβήτησε τη σκοπιμότητα της δημοσιοποίησης του βίντεο, κάνοντας λόγο για «προϊόν πολιτικής πιέσεως».