Τόσκας για Σφακιανάκη: Έκανε δημόσιες σχέσεις, αφιέρωνε χρόνο στα ΜΜΕ

Τόσκας για Σφακιανάκη: Έκανε δημόσιες σχέσεις, αφιέρωνε χρόνο στα ΜΜΕ
Meeting of the cabinet council, in the Greek Parliament, Athens, Greece on September 25, 2015. / Σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου, στη Βουλή, Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2015.

«Υιοθετείτε τον ντόρο που έγινε», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

 

Στη Βουλή έφτασε το θέμα της απομάκρυνσης του Μανώλη Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Αναφερόμενος στο ζήτημα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας σημείωσε απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη:

«Υιοθετείτε τον ντόρο που έγινε. Η αντίληψη του υπουργείου και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ έχει να κάνει με τις ικανότητες προσφοράς που έχουν (τα στελέχη) στο κοινωνικό σύνολο και όχι με τις ικανότητες που έχουν στις δημόσιες σχέσεις ή στον χρόνο που διαθέτουν στα μέσα ενημέρωσης» και προσέθεσε:

«Οι κρίσεις συνεχίζονται και θα περίμενα ερώτηση όταν τελειώσουν, όχι στη μέση. Εκτός και αν είναι προσπάθεια επηρεασμού». Μάλιστα αποκάλυψε ότι «εξεπλάγησαν τα υπηρεσιακά συμβούλια όταν τους είπαμε “κρίνετε κατά συνείδηση”. Είχαν μάθει αλλιώς τόσα χρόνια».

Απαντώντας, μάλιστα, στις κρίσεις του κυρίου Κυριαζίδη περί «μπαράζ αναξιοκρατίας» τόνισε: «Δεν έχει καταλάβει η Ν.Δ. ότι η ιδιοκτησιακή αντίληψη έχει παρέλθει. Το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας όμως κατάλαβε ότι ανήκει στον ελληνικό λαό και όχι σε συγκεκριμένο κόμμα. Αυτή είναι η προσπάθειά μας και το αποδείξαμε στην πράξη σε μεγάλες διαμαρτυρίες, όπως των αγροτών. Δείξαμε ότι μπορεί να υπάρξει ήπια αντιμετώπιση αλλά με κόκκινες γραμμές. Συγκαλύπτετε την αδιαφάνεια και προστατεύετε την προστασία των στεγανών» .