Τόσκας: Ναι υπάρχει άβατο στα Εξάρχεια

Τόσκας: Ναι υπάρχει άβατο στα Εξάρχεια
Meeting of the cabinet council, in the Greek Parliament, Athens, Greece on September 25, 2015. / Σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου, στη Βουλή, Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2015.

Κατά τον υπουργό Προστασίας, η τυφλή βία μπορεί να αντιμετωπιστεί όχι μόνο με αστυνομική χρήση αλλά και πολιτικά.

«Υπάρχουν περιοχές στις οποίες υπάρχει μορφή άβατου και αποκλεισμού ανθρώπων. Και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Ακόμη, υπάρχει πρόβλημα κίνησης μέσα στα Εξάρχεια του οποιουδήποτε έχει μια δημόσια θέση ή όποιου έχει διαφορετικές αντιλήψεις και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Αλλά υπάρχει και σε άλλες περιοχές. Υπάρχει άβατο και σε ορισμένες περιοχές της Δυτικής Αττικής» σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας στο ραδιοφωνικό σταθμό RealFm.

Όσον αφορά την επίθεση ξυλοδαρμού κατά του βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου ο υπουργός Προστασίας υπογράμμισε ότι «το πιθανότερο είναι, όπως είπα και στον ίδιο, να τον παρακολουθούσαν και να ήταν οργανωμένη η επίθεση. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να επιβάλλει κανόνες αποκλεισμού χώρων και ιδεών».

«Η τυφλή βία μπορεί να αντιμετωπιστεί όχι μόνο με αστυνομική χρήση αλλά και πολιτικά. Ο συνδυασμός πολιτικής αντιμετώπισης και αστυνομικής δράσης είναι το μείγμα, το οποίο θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε», κατέληξε ο κ. Τόσκας.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τρίτης, ο Βασίλης Οικονόμου έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από δέκα άτομα, την ώρα που δειπνούσε με την παρέα του σε ένα εστιατόριο στα Εξάρχεια. Στην πορεία ο ίδιος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο και το σώμα. Κατά την έξοδό του από τον Ερυθρό Σταυρό, ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι τον απείλησαν λέγοντάς του πως «εαν πατήσω ξανά το πόδι μου στα Εξάρχεια θα με εκτελέσουν».

Την επόμενη μέρα, ο ίδιος επικοινώνησε με τον κ. Τόσκα, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι η αστυνομία θα προβεί σε συλλήψεις.